avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... reprezentarea in instanta
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

reprezentarea in instanta

Buna ziua!

Am si eu o mare nelamurire in ceea ce priveste reprezentarea in instanta. Am fost intr-un proces in care judecatoarea mi-a spus k nu am calitate de reprezentare in instanta. Apoi m-a intrebat dk sunt incrisa in ccj, dandu-i raspunsul "NU".
De la intrebarea asta eu am tras concluzia k ar fi bine sa ma inscriu in ccj, ceea ce am si facut. Nu am mai avut problema in instanta de la inscriere. Sa fie acesta motivul? Inscrierea in ccj?
Odata cu inscrierea mi-am procurat stampila si delegatii. as vrea sa stiu daca eu as putea sa reprezint o alta pers juridica fara a avea incheiat un contract de munca cu aceasta, adica fara a fi angajata.
Contract de consultanta juridica? :O In reglementarea actuala (si mai ales dupa decizia CC cu privire la societatile de consultanta juridica) numai avocatii au dreptul de a incheia contracte de asistenta juridica, consilierii juridici pot reprezenta numai persoana juridica la care sunt angajati (si pot fi mai multe, desigur)
~ Conținut șters la cerere ~
Poti sa ai mai multe contracte de munca cu timp partial la diverse persoane juridice si le poti reprezenta in instanta.
Trebuie neaparat sa ai la un angajator un program de munca normal, pentru a putea sa ai contracte de munca cu timp partial la alti angajatori.
Atentie! Angajatorul cu timpul de munca normal poate sa pretinda sa prestezi efectiv cele opt ore de munca numai pentru el, astfel ca va fi mai greu sa asiguri si reprezentarea angajatorilor cu timp partial
cazacioc a scris:
Trebuie neaparat sa ai la un angajator un program de munca normal, pentru a putea sa ai contracte de munca cu timp partial la alti angajatori.

De unde regula asta?
Intradevar, legea nu prevede in mod expres ca esti obligat sa ai un contrct de munca cu norma intreaga si apoi sa ai mai multe contracte cu timp partial.
Am intalnit aceasta situatie in practica. Nu cred ca este ceva ilegal sa ai un loc de munca cu norma intreaga si mai multe cu timp partial.
Nu e o regula, a fost o sugestie

Alte discuții în legătură

Reprezentare in instanta AnnaM AnnaM De putin timp sunt angajata ca si consilier juridic (nu sunt inscrisa la ccj). Pentru prima data, trebuie sa reprezint societatea in instanta, deoarece, am ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta anda79 anda79 buna seara, as dori sa mi spuneti daca in baza unei imputerniciri si a delegatiei un consilier juridic fara a fi inscris in CCJ si fara roba are voie sa ... (vezi toată discuția)
Imputernicire in vederea reprezentarii in instanta ABANA ABANA Va rog acceptati sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari : 1. O imputernicire de reprezentare juridica avind antetul Colegiului Consilierilor juridici , ... (vezi toată discuția)