avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... angajare in functia de consilier in administratia ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

angajare in functia de consilier in administratia publica locala

Un absolvent al facultatii Spiru Haret (administratie publica) ID, ciclul I Bologna (fara master) poate fi angajat si platit pe functia de consilier cu studii superioare de lunga durata?
Eu stiam ca se considera a avea studii de lunga durata cel care face si un master, deci ciclul II Bologna, si in total trebuie sa obtii 300 de credite. Cu ciclul I Bologna, pe diploma lor sunt doar 160 credite.
As dori un raspuns mai clar din partea Dvs, caci aud fel de fel de variante, eventual si un art de lege. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: images , utilizator 20:14, 31 Decembrie 2017
Ce fel de consilier? Daca e vorba de consilier juridic, nu, nu se poate, ii trebuie dreptul de 4 ani.
E vorba de consilier /functionar public, nu de consilier juridic.
In primarii poti ocupa diferite functii (referent specialitate, inspector, consilier, etc), dar in functia de consilier poti fi doar daca ai absolvit studii superioare de lunga durata. Si asta era intrebarea mea, daca absolventii de Spiru Haret, 3 ani (ID), ciclul I Bologna pot fi considerati ca au absolvit studii sup. de lunga durata sau studii superioare de scurta durata.
Nu exista text de lege care sa mentioneze exact faptul ca, ciclul I Bologna este sau nu considerat SSD sau SD.
Cred ca singurii in masura care ar trebuie sa va raspunda sunt cei de la Ministerul Educatiei nationale.
Am citit despre acest subiect pe forumul edu.ro si sunt diferite pareri. Unii spun ca SLD inseamna ciclul I + master, altii contrazic asta, justificand prin faptul ca a disparut prin acest sistem Bologna termenul de lunga sau scurta durata.
Si din acest motiv v-am intrebat pe Dvs, caci am crezut ca e o problema juridica, si de incadrare intr-o anumita functie din sistemul public. Nu poti sa aspiri la functia de consilier intr-o primarie daca nu ai SLD. Asa este in grila prezenta de salarizare, care este extrem de veche.
Cred ca nimeni nu stie nimic, e o nebuloasa prin legi, care se bat cap in cap. Si un caz sau o parere personala: un subinginer, care a absolvit o facultate (4 ani) mergand zi de zi la facultate, examene adevarate, are SSD, iar un absolvent al unei facultati aberante, la distanta, pe calculator, cu examene la calculator (teste grila), cu o durata de 3 ani ( ma rog...cu prezenta doar la examene) are SLD. Cum vi se pare, nu e o aberatie cu acest sistem de invatamant, aceasta pseudofacultate, denumita Spiru Haret, si ID pe deasupra.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2015
anasavescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Reincadrare studii superioare octaviac octaviac Buna ziua. Lucrez la Biblioteca Judeteana Bistrita Nasaud de 12 ani. Sunt incadrata cu studii SSD pe postul de bibliotecar (am absolvit Colegiul Universitar de ... (vezi toată discuția)
Studii de lunga durata sau studii de scurta durata? nicol1970 nicol1970 Sunt absolventa a Universitatii Spiru Haret, Facultatea se Stiinte Juridice si Administrative, specializarea Administratie Publica, forma de invatamant ... (vezi toată discuția)
Studii superioare sau de scurta durata? mircea_c mircea_c Va rog tare mult sa-mi raspundeti la o intrebare: Facultatile de 3 ani in sistem Bologna(fara master), sunt considerate studii superioare sau studii de scurta ... (vezi toată discuția)