avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... functionare asociatie proprietari - votul in adunarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

functionare asociatie proprietari - votul in adunarea generala - L230/2007 art. 25

In Legea 230/2007 infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, la art. 25 (1) pct; a) se spune "fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa". Care este explicatia acestui text sau cum trebuie inteles si folosit: daca intr-un imobil detin 1 apartament am un vot, daca detin, intr-un imobil 5 apartamente, distincte, am 5 voturi. Multumesc pentru argumentare.

De ce cred ca 5 apartamente intr-un imobil detinute de un singur proprietar sunt 5 voturi: pentru ca daca aceste apartamente ar fii detinute de 5 persoane distincte, A, B, C, D si E asta inseamna 5 voturi. Daca tot aceste 5 apartamente sunt detinute de o singura persoana nu se varsa toate intr-un singur "cosh" ca sa devina un singur vot.

Raspunsul imi este necesar pentru a inlatura blocajul decizional din asociatia de proprietari la consolidare, al celor care au cumparat pe L 112/95..
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 08:31, 22 Iunie 2009
aveti 5 voturi
.daca un apartament are 2 proprietari distincti..sunt 2 voturi
Multumesc.

De acord cu 5 voturi.

Nu cred ca un apartament cu 2 proprietari distincti - (sot / sotie = distincti ? 2 frati = distincti ?) inseamna 2 voturi. De exemplu niste "frati Petrush" ( sa zicem 4 frati) ar insemna 4 voturi ? Nu.
2 frati pot fi 2 proprietari...cumparare,mostenire..
De exemplu niste "frati Petrush" ( sa zicem 4 frati) ar insemna 4 voturi ? desigur...4 voturi.Se mai tine cont si de suprafata apartamentului...
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2009
proprietaru, utilizator
Un apartament este in detinerea unui proprietar. Daca sunt doi coproprietari (sot-sotie, doi frati, parinte-copil, doua persoane fara grad de rudenie) acestia au jumatate din proprietate. Daca sunt 3 proprietari au o treime etc. Proprietatea intreaga este cea inscrisa in cartea funciara. Deci fiecare apartament are 1 vot.
Daca un proprietar are 5 apartamente, acesta va avea 5 voturi.
proprietaru a scris:

2 frati pot fi 2 proprietari...cumparare,mostenire..
De exemplu niste "frati Petrush" ( sa zicem 4 frati) ar insemna 4 voturi ? desigur...4 voturi.Se mai tine cont si de suprafata apartamentului...
iar ati inceput cu aberatiile ?

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza petricia petricia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume, conform legislatiei in vigoare cota parte indiviza reprezinta raportul dintre suprafata utila+ ... (vezi toată discuția)
Este diferenta la impartirea terenului aferent unui bloc? levigabi levigabi intre locatarul care sta la parter si cel care sta la etaj si are balcon?:hm: (vezi toată discuția)
Calcul cote pentru teren curte - casa multifamiliala noua elenaz elenaz Buna ziua, Detin in coproprietate cu inca 6 prieteni un teren. Fiecare are o cota parte diferita - in functie de banii pusi la achizitionarea terenului. ... (vezi toată discuția)