avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Folosirea curentului de pe casa scarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Folosirea curentului de pe casa scarii

Buna ziua,
Situatia mea este urmatoarea: m-am mutat intr-un apartament nou dintr-un imobil care nu este inca bransat la reteaua de energie electrica a Enel-ului. Acest apartament avea insa curent de la dezvoltator, care il trage peste gard de vizavi. Mai exista si un contor si abonament preluat tot de dezvoltator de la casa care se gasea inainte pe actualul teren al imobilului. Dezvoltatorul ne spusese ca ne furnizeaza curent in mod legal. Dupa ceva timp mi-a cerut modificarea contractului de vanzare-cumparare al apartamentului si, dupa ce l-am refuzat, mi-a deconectat apartamentul de la curentul electric. Restul vecinilor sunt in continuare conectati.
Mentionez ca abonamentul pentru contorul vechi este pe numele vechiului proprietar, nu pe cel al dezvoltatorului, care nu a deschis organizare de santier.
Am facut o reclamatie la Enel insa echipele venite in control nu au rezolvat nimic - cablul este in continuare spanzurat peste gard, vecinii mei au curent iar eu nu. Dezvoltatorul sustine ca el poate imprumuta gratis curent chiar daca nu este furnizor. Mi se pare straniu ca Enel-ul a acceptat acest lucru acum, dupa ce am citit mai multe legate de acest subiect.
Pe casa scarii exista insa o priza la comun. Am nevoie sa efectuez o lucrare in apartament care necesita bransarea centralei electrice la retea. Am voia sa folosesc curentul venit de la priza comuna pentru aceasta lucrare?
Am incercat sa pornesc centrala cu ajutor generatorului electric pe benzina pe care mi l-am cumparat insa nu merge.

Va multumesc,
Ionut


Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie/folosinta ionutz_g ionutz_g Buna ziua, Am achizitionat un apartament intr-un imobil despre care stiam ca nu are bransamentul electric finalizat. In schimb, dezvoltatorul mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Problema bransare curent electric, de 2 ani tot asteptam sa vina enel-ul mircea2022 mircea2022 Buna ziua, am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Am cumparat un apartament intr-un bloc nou acum 2 ani aproximativ. Pana in prezent nu suntem bransati ... (vezi toată discuția)
Indepartare cabluri electrice aeriene care traverseaza proprietatea cata.bogdan cata.bogdan Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoara situatie: un cablu aerian de curent face legatura intre stalpul din fata portii mele si vecinii din dreapta brazdand ... (vezi toată discuția)