avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cat de tare pot sa ascult muzica?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cat de tare pot sa ascult muzica?

Buna seara!As vrea sa stiu si eu cat de tare pot sa ascult muzica!Cei pusi pe rautati le spun de acum...ascult toate genurile de muzica incepand din ani 70 pana acum...Nu ma puneti sa ascult la casti sau sa ma trimiteti in cluburi daca vreau muzica tare, ca nu merge...pt ca in club nu ascult ce muzica vreau, iar castile nu le suport!Nu-mi spuneti ca traim in societate si trebuie sa ne respectam semenii pt ca stiu si asta...Trecand peste faptul ca odata am plecat de acasa sa dorm in alta parte ca la vecinu era party...Am citit legea si am vazut sanctiunile pentru tulburarea linistii publice...Dar am o nelamurire...Cum se face costatarea asta?Cum imi demonstreaza mie ca tulbur linistea publica?Vine cu vreun decibelmetru?Sau domnul politist este suveran? Daca lu' domnul politist nu-i place de mine imi tranteste vreo amenda?...Care este limita maxima legala(daca exista) de decibeli si de la ce distanta se masoara?Sper ca nu v-am plictisit cu intrebarile mele, da' sunt convins ca sunt multe persoane interesate...
Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2015
irc80, utilizator
Cel mai recent răspuns: Exs_ionut , utilizator 13:33, 25 Septembrie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
irc80 a scris:

As vrea sa stiu si eu cat de tare pot sa ascult muzica!

Atat de tare incat sa nu se auda din partea cealalta a peretelui comun, adica de la vecini.
Constatarea se face simplu, politistul si un martor (sau mai multi) nu trebuie sa auda muzica, fiind in afara apartamentului dvs.
Solutie recomandata: izolarea fonica a camerei dvs., astfel zgomotele vor ramane acolo, iar placerea dvs. va fi maxima.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intre orele 22 si 7 asculti muzica sa auzi doar TU , adica cum te uiti tu la TV cu volum normal, pentru doua urechi normale , iar ziua daca nu trepideaza peretii vecinilor e bine. Ascultare placuta si nu chinuii vecinii, ca ti golesti buzunarele !
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordinul nr. 119 din 4 februarie 2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei
Art. 16
(1) Dimensionarea zonelor de protecţie sanitară se va face în aşa fel încât în teritoriile protejate vor fi asigurate şi respectate valorile-limită ale indicatorilor de zgomot, după cum urmează:
a) în perioada zilei, nivelul de presiune acustică continuu echivalent ponderat A (AeqT), măsurat la exteriorul locuinţei conform standardului SR ISO 1996/2-08, la 1,5 m înălţime faţă de sol, să nu depăşească 55 dB şi curba de zgomot Cz 50;
b) în perioada nopţii, între orele 23,00-7,00, nivelul de presiune acustică continuu echivalent ponderat A (L(AeqT)), măsurat la exteriorul locuinţei conform standardului SR ISO 1996/2-08, la 1,5 m înălţime faţă de sol, să nu depăşească 45 dB şi, respectiv, curba de zgomot Cz 40.

(2) Pentru locuinţe, nivelul de presiune acustică continuu echivalent ponderat A (L(AeqT)), măsurat în timpul zilei, în interiorul camerei cu ferestrele închise, nu trebuie să depăşească 35 dB (A) şi, respectiv, curba de zgomot Cz 30. În timpul nopţii (orele 23,00-7,00), nivelul de zgomot L(AeqT) nu trebuie să depăşească 30 dB şi, respectiv, curba Cz 25.
Cu privire la limita maxima legala ti-a raspuns foarte corect si documentat utiliz.freeelis,pe de alta parte, este evident ca ai si tu partea ta de dreptate,politistul nu a masurat nivelul de presiune acustica, dar, este bine,legal si civilizat sa nu-ti terorizezi vecinii,mai ales noaptea cu muzica sau zgomote.
Nu ar trebui sa existe niste valori limita in dB ?

Alte discuții în legătură

Limita legala zgomote in spatiu comun la bloc in decibeli. victor1906 victor1906 Buna ziua. Care este limita legala volum ton , zgomot , la bloc , in decibeli , si intervalul de timp giornalier pt. a putea sa ascult muzica cu volumul mai ... (vezi toată discuția)
Functionare spalatorie auto 24/7 Davai_davai Davai_davai O spalatorie auto care functioneaza langa mine si-a extins afacerea cu un punct nonstop jetwash. Aceasta extensie imi afecteaza proprietatea datorita ... (vezi toată discuția)
Limite zgomot admise in apartament Raluca Ciobanu F Raluca Ciobanu F Buna ziua, De curand am achizitionat un apartament intr-un bloc nou, Totul bine pana cand vecinii s-au mutat: se aude si cel mai mic zgomot, aud televizorul ... (vezi toată discuția)