avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dreptul Asociatiei de proprietari de a opri ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dreptul Asociatiei de proprietari de a opri utilitatile pentru neplata penalitatilor la intretinere

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca Asociatia de Proprietari dintr-un imobil nou de locuinte are dreptul sa inchida apa si caldura pentru neplata penalitatilor (intretinerea este la zi).

Va multumesc!
Am aflat ca in procesul verbal al asociatiei este specificat "restante"....nu se mentioneaza daca e vorba de restante intretinere+penalitati
Nu au dreptul dar pot sa o faca pentru ca asa inteleg ei viata ...
Asociatia de proprietari are dreptul in caz de neplata sa sisteze utilitati?
Da au dreptul sa sisteze utilitatile daca nu sunt achitate restantele sau penalizarile, asa cum cei care furnizeaza utilitati individual (gaz, electrica, telefon, cablu, etc) pot sista furnizarea daca nu sunt platiti, pentru a nu creste datoria, tot asa o amarata de asociatie care nu are alte venituri si nu scutura pomul cu bani, au dreptul sa taie utilitatile (daca este posibil) nesimtitilor care au restante la intretinere, dar au curent, cablu, internet, telefoane ultimul ragnet, etc.
Am intrebat o restantiera cand achita intretinerea restanta, iar raspunsul a fost de cascadorii rasului..."Asteptati, ca am platit facurile si nu mi-au mai ramas bani!", iar facturile erau a celor care asa inteleg ei viata ... (vorba unui clasic), a celor care inteleg ca NU AI PLATIT, ITI TAI MACAROANA!!
Multumesc pentru incurajari, dar asteptam un argument legal pentru aceasta situatie frustranta.

Alte discuții în legătură

Sistare individuala utilitati unuplusnoua unuplusnoua Buna ziua, Daca exista posibilitatea tehnica (contoare in afara apartamentelor), se pot sista individual utilitatile celor cu restante mai mari de 90 de ... (vezi toată discuția)
Radet ianasi elena ianasi elena Buna ziua! La Radet avem in sold penalitati din anii trecuti drept pentru care am fost nevoiti sa facem esalonare in vara pentru deblindare apa ... (vezi toată discuția)
Restante la plata intretinerii sandu.53 sandu.53 Buna ziua, Acum cateva zile ni s-a intrerupt furnizarea apei calde datorita unor restante la plata cauzate in principal de neplata de ani de zile a ... (vezi toată discuția)