avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violenta in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violenta in familie

Buna ziua,

Am 43 de ani si doi baieti in varsta de 10 si 13 ani. Sunt casatorita de 18 ani, iar in ultimii 5 ani relatia cu sotul meu a devenit una abuziva, de nesuportat. Este un om rau, violent, agresiv si nervos. Sunt o victima a violentei domestice. Sotul meu ma loveste, ma murdareste cu urina si scuipat, foloseste copiii pe post de pioni: ma acuza ca sunt un parinte rau, ma ameninta ca-mi va lua copilul cel mare, foloseste copiii pe post de mesageri; isi neaga atitudinea comportamentala violenta si ma invinovateste pe mine pentru aparitia ei; recurge la insulte, jigniri si la un limbaj grosier, ma critica si incearca sa-mi diminueze increderea in mine; utilizeaza o anumita mimica, privire, gesturi precise pentru a ma intimida; ia majoritatea deciziilor, imi defineste rolul si-mi traseaza sarcinile pe care le am de indeplinit in relatie, imi controloeaza viata sociala, ma trateaza ca pe un oarecare obiect pe care il detine.Vreau sa scap de acest om, daca mai poate fi numit om. Avand in vedere legislatia actuala, cum as putea actiona? Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Multumesc!
Bună ziua. În prmimul rând, v-aș sfătui ca, dacă vă doriți într-adevăr să scăpați de sub tirania acestui individ, să începeți demersurile pentru divorț.În paralel, puteți depune plângere penală pentru actele de violență la care sunteți supusă, presupunând că le veți putea susține cu probe.Adresați-vă și unui cetru pentru victime ale violenței în familie, trebuie asă existe unul la dvs. în oraș.
Există o lege pe care o puteți lectura în link-ul de mai jos, și din care veți afla cum puteți fi protejată de violența în familie. Se poate obține ordin de protecție /restricție, dacă faptele sunt probate.Nu mai așteptați!

[ link extern ]
Faceti o plangere penala, depuneti o actiune in instanta prin care solicitati divortul, stabilirea domiciliului copiilor la dvs, pensie alimentara.
Imediat dupa ce ati depus divortul puteti sa mai faceti o actiune in instanta pentru institutirea unui ordin de protectie in favoarea dvs in baza legii 217/2003, art 23
Mentionez ca la actele lui de violenta nu exista martori. Locuim in casa impreuna cu copiii, iar actele lui de violenta nu au avut loc in prezenta copiilor. Am obtinut, in schimb, numai doua certificate de la medicina legala. Aceste certificate pot fi suficiente, ca dovezi, pentru obtinerea ordinului de protectie, in cazul divortului sau al unei eventuale plangeri penale? As avea castig de cauza avand in vedere lipsa martorilor?Multumesc!
Sun bune si certificatele
În general, numai actele de la medicină legală nu sunt suficiente, ele trebuiesc însoţite de anunţuri la poliţie.
Vă puteţi trezi cu acuzaţia că v-aţi rănit singură la bucătărie sau aiurea, ca să-l acuzaţi.

Alte discuții în legătură

Abuzata fizic in fata copiilor Oanamares Oanamares Ce ar putea face o persoana abuzata fizic si verbal in fata copiilor, in afara de o plangere la politie, insotita de un certiicat medico legal? Parasitea ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie angajat angajat sotul ma bate de foarte mult timp si nu mai suport. am apelat in nenumarate randuri la politie si nu au facut nimic deoarece el e cetatean american. de exemplu ... (vezi toată discuția)
Vreau să divorțez de soțul meu, care e violent atât fizic cât și verbal, dar el spune că îmi poate lua copiii pentru că are un venit mult mai mare decât al meu. ce mă sfătuiți? elisa emilia elisa emilia Buna ziua Sunt casatorita cu un om violent fizic si verbal.Avem 3 fete(8, 5 si 3 ani).Vreau sa divortez dar el zice ca imi poate lua copii deoarece are un ... (vezi toată discuția)