avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... conditii specifice discriminatorii in invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

conditii specifice discriminatorii in invatamant

Buna ziua! Doresc sa ma transfer in etapa de mobilitate a personalului didactic din invatamantul preuniversitar de la un liceu la un gimnaziu in aceiasi localitate. Scoala respectiva a stabilit drept conditii specifice:
- experienta la catedra, pentru nivelul gimnazial, de cel putin 5 ani
- gradul didactic II
- 40 de puncte minim in fisa de evaluare
- calificativ FB in ultimii 5 ani.
Eu am 18 ani vechime in preuniversitar, la un liceu. Un an am predat si la gimnaziu.Mi se pare discriminatorie prima conditie. Liceul este un ciclu superior al educatiei in comparatie cu gimnaziul. Experienta la catedra de 18 ani consider ca este suficienta pentru a preda la gimnaziu fara probleme. Legislatia nu interzice acest lucru. Am definitivat, gradul I, doctorat, cursuri, credite transferabile, participari la simpozioane interne si internationale, carti si studii publicate, cursuri in strainatate, premii la nivel judetean, national si international etc. In metodologia de miscare a personalui didactic OM 4895/10.11.2014, se specifica faptul ca aceste conditii sa nu fie discriminatorii. Intrebarea mea este daca aceasta prima conditie este discriminatorie si poate fi contestata. Etapa de pretransfer incepe pe 20 martie 2015. Multumesc si astept raspunsul Dvs.

Alte discuții în legătură

Condiþiile specifice-discriminare... Radamante Radamante O R D I N pentru modificarea și completarea Metodologiei - cadru privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar în ... (vezi toată discuția)
Incalcare legii in etapa pretransfer a cadrelor didactice christina_geanina christina_geanina Buna ziua! Prin prezenta va solicit opinia de specialitate, intrucat ma confrunt cu urmatoarea situatie: sunt angajata unei unitati de invatamant subordonata ... (vezi toată discuția)
Conditii specifice pretransfer - pot fi contestate juridic? ContSters53977 ContSters53977 Conform prevederilor METODOLOGIEI - CADRU PRIVIND MOBILITATEA PERSONALULUI DIDACTIC DIN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR ÎN ANUL ŞCOLAR 2015-2016, art.29, ... (vezi toată discuția)