Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Restituire ajutor public judiciar

Am primit ajutor public ca si taxa de timbru , iar la hotarire ma obliga sa restitui ajutorul . Cum vine asta ??
OUG 51/2008
Art. 19
(1) Dacă partea care a beneficiat de ajutor public judiciar cade în pretenţii, cheltuielile procesuale avansate de către stat rămân în sarcina acestuia.

(2) Instanţa poate dispune însă, odată cu soluţionarea cauzei, obligarea părţii care a beneficiat de ajutor public judiciar la restituirea, în tot sau în parte, a cheltuielilor avansate de către stat, dacă prin comportamentul nediligent avut în timpul procesului a cauzat pierderea procesului ori dacă prin hotărâre judecătorească s-a constatat că acţiunea a fost exercitată abuziv.
....
Art. 21
(1) Dispozitivul încheierii cuprinzând obligaţia de plată a sumelor prevăzute la art. 17 alin. (2) şi art. 18 constituie titlu executoriu.
(2) În cazul în care titlul executoriu este temei pentru executarea unei creanţe bugetare, acesta va fi comunicat din oficiu organelor competente.
dar eu pot vinde casa si terenul care imi rvin in urma partajului judiciar , daca am de platit la fisc suma primita ca si ajutor ??
Cel mai probabil nu avand in vedere ca nu veti obtine certificatul fiscal daca aveti datorii.

Incheierea/sentinta instantei este executorie si se comunica primariei pentru a fi pusa in executare.
am inteles
gerberga a scris:

Cel mai probabil nu avand in vedere ca nu veti obtine certificatul fiscal daca aveti datorii.

Incheierea/sentinta instantei este executorie si se comunica primariei pentru a fi pusa in executare.

adica instanta a facut jmecherie mare : a acordat ajutoryl , dupa care a cerut banii inapoi , lasind omul cu fundul in balta . mare jmecherie ..........vai de steaua noastra . mai bine........

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli de judecata ContSters334096 ContSters334096 Daca reclamantul a primit ajutor public judiciar ( scutire taxa timbru ) , statul isi recupereaza cheltuiala de la pirit , daca acesta pierde procesul ? (vezi toată discuția)
Scutit taxa de timbru judiciar VikBemBem VikBemBem Buna ziua. Doresc sa fac un apel la o hotarare. Am fost scutit de taxa de timbru judiciar la prima judecata. Voi face cerere de scutire taxa timbru ... (vezi toată discuția)
Acordare ajutor public judiciar sub forma scutirii de plata taxei judiciare de timbru del_gin1958 del_gin1958 Instanţa a stabilit că acordă ajutor public judiciar în sumă de 705 lei petenţilor. Întrebare: această sumă se recuperează de la petenţi în ... (vezi toată discuția)