avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecin meloman
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecin meloman

Va salut,

Am un vecin de pe scara alaturata (avem acelasi administrator cu care el e foarte bun prieten...din pacate), care asculta muzica cu un subwoofer destul de mare, incat la mine in apartament tremura geamurile.
Am incercat sa masor sunetul cu telefonul (mai degraba sa aproximez ca nu-i metoda exacta) si este intre 40-60decibeli. Problema e ca se simte vibratia destul de tare...e foarte deranjant.

Asta se intampla in timp zilei...mai da drumu si noaptea dar mai rar si la intensitate mai scazuta.
Am tot incercat sa vorbesc el dar cica la el in casa face ce vrea.

Am chemat si politia cand asculta pe la 12 noaptea, dar a oprit muzica pana au ajuns iar apoi a pornit-o la loc.... parca stia ca or sa vina.


Intrebarile mele:
1.Pentru atunci cand asculta ziua, in afara orelor 22:00- 08:00 ce pot sa fac? (nu stiu care sunt orele de liniste stabilite suplimentar de catre asociatia de locatari). Mai vin si eu obosit de la munca si vreau sa ma odihnesc dar nu pot de muzica lui ascultata exagerat de tare.
2.Pot sa notific administratorul cumva? sa zicem ca face galagie in aceste ore de liniste… Cum arata o notificare d-asta?
3.Trebuie sa fac o plangere scrisa la politie?
4.Se poate monitoriza zgomotul cu ceva aparate omologate? Banuiesc ca sunt firme care se ocupa cu asa ceva…

Vreau sa pregatesc terenul iar in cazul in care nu intelege si nu se opreste sa trec la masuri mai serioase, asta daca e posibil.

Astept raspunsurile voastre,
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Clau62 , utilizator 18:24, 17 Septembrie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspuns.

vecinul nu prea vrea sa inteleaga cu vorba buna, mi-a si zis ca nu am ce sa-i fac ca a vorbit cu un politist si ala l-a asigurat ca la cum asculta el muzica nu pateste nimic. Oricum e un tip ciudat/aerian...

Deci pot chema politia dupa ora 18:00? ca el ziua asculta 15-20 minute de nu te intelegi om cu om in casa iar apoi o lasa mai incet, dar nu o opreste insa nu mai e asa tare, vibratia tot se simte. Ma gandesc ca poate politia nu vine chiar in secunda 2 si nu-l prinde in flagrant..

Puteti chema politia la orice ora, ziua, noaptea... oricand va deranjeaza.
Faceti o sesizare catre presedintele asociatiei. Acesta va discuta cu cel ce va deranjeaza, va discuta sesizarea dumneavoastra in comitetul executiv si poate sunt si alti vecini deranjati iar opinia acestora conteaza uneori.
Dar poate va dati seama cand doarme acest vecin si atunci incecati si dumneavoastra sa fixati tabloul in perete. Doar 10-15 batai de ciocan. Sau bateti snitele, pisati piper sau usturoi ca doar sunt activitati necesare si placute pentru cel ce le face.
Daca eu notific administratorul in scris ca am o problema cu vecinul meloman, el la randul lui are vreo obligatie sa notifice melomanu ca sa zic asa ? sau politia?

Ma refer la galagie in programul de linistie stabil de asociatia de locatari.
Pe administrator il puteti notifica de trei ori pe zi si-odata noaptea - ce ati vrea sa faca omul? Sa-i opreasca apa, energia electrica, sa-i greseasca costurile (am inteles ca sunt amici...).
Notificati as. prop. - presedintele, care si acesta nu poate face mare lucru. As. prop. are alte lucruri de facut.
Daca ziceti ca ati vorbit cu cetateanul si-l doare la tenisi de problema dvs., rezolvarea se poate face numai cu organele de politie. ii chemati de fiecare data cand aveti probleme, puteti sa faceti si niste inregistrari sonore, ba puteti sa apelati si la niste vecini - martori (din scara sa sau de la dvs.).
Are el are moftul sa-si scuture perdelele de praf, ca tot a dat bani pe instalatie. Ce dracu sa faci cu ciudatii acestia, ca iti vine sa faci asa cum zicea dom' Adrian, adica te-apuci sa bati niste cuie in perete ...
Eu l-as linisti altfel, undeva in zona ORL-ului. Dupa prima interventie, isi cumpara casti, va zic eu...

Alte discuții în legătură

vecini neintelegatori. Georgiana R Georgiana R Buna ziua. Am si eu o nelamurire in legatura cu linistea publica. Eu stau la bloc si de vreo doua - trei saptamani un vecin , care de fapt sta in scara de ... (vezi toată discuția)
Ascult muzica tare la bloc heciu heciu (nu am stiut in ce categorie sa incadrez subiectul meu) Am cautat pe forum un raspuns la intrebarea mea, insa nu am gasit. Locuiesc la bloc, mai exact la ... (vezi toată discuția)
Vecini Alex152 Alex152 Buna seara! Stau intr-un duplex cu niste vecini care au un copil mic. Am stabilit un volum de comun acord cu ei ca sa nu ii deranjeze basul care se transmite ... (vezi toată discuția)