avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat)

Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu .
Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa "va solicitam ridicarea popririi doar in ceea ce priveste venitul salarial" pe contul de salariu aceasta adreasa o are si banca , dar banca imi tine in continuare contul blocat , pe acel cont de salariu si ridic salariu de la ghiseu , iar card nu-l pot folosi sa scot banii de la un bancomat ( atm )

Ce trebuie sa fac in cazul de fata , cand executorul cunoaste ca anagajatorul trimite banii in contul lor , la fel si banca .
Trebuie sa mergeti la banca cu adresa de la executor de ridicare a popririi pe venitul salarial.
Am facut acest lucru cu aceasta adresa dar tot nu vor sa-mi deblocheze contul ( pe adrea de la executor scrie (adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa "va solicitam ridicarea popririi doar in ceea ce priveste venitul salarial" ) dar banca nu vrea sa deblocheze contul pe motiv ca nu scrie ridicare poprire totala , iar banii ii scot doar de la ghiseu cu buletinul , nu pot sa folosesc bancomatul ( atm )

- specific , unitatea bancară nu este terț poprit, ci doar angajatorul, întrucât acesta este debitorul sumelor reprezentând salariu față de angajat. Instituția bancară are doar calitatea de detentor.

dar tot nu vor sa deblocheze contul .
Nu ați înțeles, contul rămâne blocat, ce va puteți ridica e doar salariul în acest fel.
Poprirea de pe cont nu se ridica.
este poprit contul deja si banii se vireaza de catre angajator , iar poprirea se trebuie sa se ridice , pentru ca acel cont este poprit deja , iar 2 popriri pe contul inseamna ca este ilegal ,deja sunt opriti niste bani din acel cont de salariu iar daca se mai opresc iar bani din acelasi cont inseamna ca este ilegal , dar asa e in romania totul este inteles doar intr-o singura directie .
Chiar nu intelegeti ca poprirea pe salariu e una, iar alta e poprirea pe contul bancar, iar contul poprit ramane blocat pt ca in cont va pot intra teoretic si venituri din alte surse.
Numai pe salariu exista limita de poprire.

Alte discuții în legătură

Lamurire indisponibilizare/blocare cont bancar leus leus Va rog o parere in ceea ce priveste indisponibilizarea unui cont bancar: -daca legea dispune ca executorul judecatoresc emite o adresa prin care banca sa ... (vezi toată discuția)
Poprire Xm3n Xm3n Trebuie sa fiu anuntat cind incepe poprirea?o firma recuperatoare poate vinde creanta mai departe? (vezi toată discuția)
Executare silita PaulMarica PaulMarica buna seara, va rog sa imi dati un sfat in legatura cu urmatoarele: am un credit aflat in executare silita, s-a facut poprire o treime din salariul sotiei ... (vezi toată discuția)