avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Prezenta obligatorie in instanta parte civila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Prezenta obligatorie in instanta parte civila

Buna ziua

Unei nepoate in varsta de 16 ani i s-a furat telefonul, a depus plangere la politie si acum a primit citatie atat ea cat si mama ei de la Judecatorie ca sa se prezinte la termen in calitate de parte civila.

La rubrica ''alte mentiuni'' este specificat ''La termenul fixat se va discuta obiectul procedurii camerei preliminare''

Intrebare: Este obligatorie prezenta minorei sau a mamei?sau daca nu se prezinta este obligatoriu sa le reprezinte un avocat? (ele nu ar vrea sa fie purtate pe drumuri si nici sa angajeze avocat).

Multumesc anticipat.
Din moment ce au fost citate, vor trebui sa se prezinte, in caz contrar riscand sa fie amendate sau sa fie aduse cu mandat.
Nu este obligatoriu sa se prezinte. Daca erau martori, se putea dispune amenda. Citarea cu mandat nu cred ca sa pune problema, e in procedura camerei preliminare deocamdata.
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2015
Cristina Paisa, Avocat
Multumesc pentru raspunsuri.

Daca mai este o a treia parere...care ar fi riscurile daca nu se prezinta?
PE camera preliminara va citat pur si simplu.
Nu e necesar sa mergeti si atat...

Aveti dreptul de a angaja avocat daca doriti.

Dupa camera preliminara pot aparea alte discutii...
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Bună ziua!sunt chemat în instanță în calitate de inculpat ... oana8989 oana8989 Bună ziua!Sunt chemat în instanță în calitate de inculpat în dosarul cu obiectul: măsuri și excepții dispuse de judecătorul de cameră ... (vezi toată discuția)
Lamurire masuri si exceptii dispuse de judecatorul de camera preliminara Paul2017 Paul2017 Buna ziua, Ce inseamna mai exact: - obiectul dosarului: masuri si exceptii dispuse de judecatorul de camera preliminara in calitate de inculpat? - ... (vezi toată discuția)
Ce este neconstitutional? pronuntarea fara citarea partilor in camera preliminara sau toata procedura? mezgageza mezgageza ICCJ a pronuntat ca procedura de camera preliminara este neconstutitionala fara citarea partilor sau toata procedura camerei preliminare a fost declarata ... (vezi toată discuția)