avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cai de atac...ce urmeaza?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cai de atac...ce urmeaza?

Buna ziua,
Am facut o plingere penala impotriva unei persoane la parchet,iar acesta a dat ca solutie neinceperea urmariri penale,
m-am adresat prim procurorului ,apoi primei instante care a mentinut rezolutia parchetului. Am facut recurs dar si acesta
a fost respins ca tardiv introdus (cu toate ca am explicat ca nu m-ia fost intentionat inregistrat in termenul legal de 10 zile)
iar hotarirea este definitiva. Va rog sa-mi spuneti daca mai exista cale de atac.


motive la contestatia in anulare ar putea fi ca recursul practic nu a fost judecat iar motivul recursului a fost omis si pronuntare sa dat ca a fost introdus dupa termen. Acesta se depune la tribunalul care a pronuntat recursul?
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2009
nelu_nedi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lavinia-Ionela Costica , Consilier juridic 09:20, 23 Iunie 2009
buna ziua ,
contestatia in anulare si revizuirea daca sunteti in termen si aveti si motive pentru aceste doua cai ......
Contestatie in anulare, dar numai sub indrumarea unui avocat.
motive la contestatia in anulare ar putea fi ca recursul practic nu a fost judecat iar motivul recursului a fost omis si pronuntare sa dat ca a fost introdus dupa termen. Acesta se depune la tribunalul care a pronuntat recursul?

Da, se depune lainstanta a carei hotarari se ataca.
Fiind cai de atac de retractare, competente in acest sens , ma refer aici atat la contestatie in anulare cat si la revizuire , sunt instantele de judecata care au pronuntat respectiva hotarare judecatoreasca.

Alte discuții în legătură

Cai de atac dupa apel conform noul cod de procedura penala romeo_sor romeo_sor Ce cai de atac sunt dupa un proces penal la Curtea de Apel? In cat timp de la pronuntare se poate face? Trebuie asteptata motivarea deciziei? Timpul decurge ... (vezi toată discuția)
Recurs admis pe baza de acte false dutu69 dutu69 Buna ziua, Am castigat un proces cu fostul meu angajator, acesta a facut recurs iar Curtea de Apel a anulat hotararea instantei de fond. La baza a stat un ... (vezi toată discuția)
In litigiile de munca se poate solicita reexaminarea daca hotararea pronuntat in apel este total opusa celei pronuntata in fond? cristina69 cristina69 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca intr-un litigiu de munca s-a pronuntat la fond o sentinta prin care s-a respins actiunea reclamantului in intregime iar ... (vezi toată discuția)