avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ajutor - buletin sau buletin provizoriu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ajutor - buletin sau buletin provizoriu

buna ziua am nevoie ajutor, este vorba ca propietara e plecata in spania si nu poate fii prezenta sa imi fac noul buletin, mi-a expirat buletinul pe data 24 martie exact de ziua mea am auzit de buletin provizoriu dar nu stiu cei acela, eu ma aflu in baia mare vin din alt judet aici muncesc si locuiesc intr-un apartament am contract de inchiriere va rog daca se poate face un buletin provizoriu ce trebuie sa fac viza de flotant a expirat e total expirat si buletinul astept un raspuns sper sa-l rezolv cumva pe 13 aprilie imi expirat si ajutorul handicap adica certificatul cei de facut cum pot face un nou buletin astept un raspuns #-o:((:sorry:
Cel mai recent răspuns: Val06yub56 , utilizator 17:55, 16 Iulie 2018
Pentru eliberarea unei carti de identitate provizorii gasiti informatii aici
[ link extern ]
si aici
[ link extern ]
dar daca detin un contract de inchiere ma ajuta sa fac buletin provizoriu acolo imi cere mai multe acte am doar certificatul de nastere pe judetul alba iulia carte de alegator , deci doar detin contract de inchiere pe 5 ani faptul ca nu se poate prezenta propietara , iar cu procura ma costa mai mult si nu pot scoate bani din banca cardul fiind blocat de la pinurile puse de mine scoateam mereu cu buletinul
Intrebare : In care caz este necesara prezenta gazduitorului?

Raspuns : In conformitate cu prevederile art.28 din Ordonanta de urgenta nr.97 din 14 iulie 2005 privind evidenta, domiciliu, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani, cu modificarile si completarile ulterioare, “declaratia de primire in spatiu a gazduitorului poate fi data in fata lucratorului din cadrul serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor, a politistului de siguranta publica, a notarului public ori a functionarului misiunii diplomatice sau oficiului consular al Romaniei” sau se poate prezenta o procura speciala din care sa reiasa faptul ca mandatarul este imputernicit in vederea sustinerii consimtamantului proprietarului imobilului. Mentionam ca, atat la declaratia de primire in spatiu, cat si la procura speciala trebuie anexat actul incheiat in conditii de validitate prevazute de legislatia romana in vigoare, privind titlul locative.De asemenea, in situatia in care solicitantul cartii de identitate prezinta un contract de inchiriere incheiat cu proprietarul, in termen de valabilitate si inregistrat la organelle fiscale teritoriale, nu este necesara prezenta proprietarului.


[ link extern ]
nu stiu daca e inregistrat la organele fiscale teritoriale , dar stiu ca cand am fost mi-au cerut procura dar faptul ca am contract si desi e valabil 5 ani ce sa mai zic nu stiu daca pot face sau nu buletinul pe apartamentul in care locuiesc aici locuiesc si muncesc ce pot spune poate imi vor face in contract apare si adresa si e original dar sa fii mers cu el la politie impreuna cu propietara nam fost decat am semnat impreuna cu ea cam atit
In mod normal trebuie sa o anuntati pe proprietara ca v-a expirat cartea de identitate si doriti sa o reiinoiti la domiciliul ei in baza contractului de inchiriere. O intrebati daca contractul de inchiriere este inregistrat la fisc, trebuie sa aveti o copie a contractului pe care sa existe un numar de inregistrare. Cardul il puteti schimba la banca daca este blocat platind un comision, inrebati banca. Daca ridicati banii de la casieria bancii platiti un comision mai mare decat daca ii scoateti de la ATM, in plus cardul il puteti folosi la POS-urile magazinelor unde comisionul este zero.

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere ctbv2012 ctbv2012 Am buletinul expirat si pentru ca nu posed o proprietate nu imi pot face o noua carte de identitate. Locuiesc cu chirie in prezent, dar pentru ca nu mai am ... (vezi toată discuția)
Adresa de domiciliu pentru luare în spatiu Annett Annett Am o cunostinta care vrea sa se mute cu chirie. Problema e ca ii expira buletinul și nu mai poate avea vechea adresa de domiciliu. Vreau sa o ajut cu ... (vezi toată discuția)
Cum sa imi fac buletin daca nu am resedinta? DeeaRaina DeeaRaina Buna seara, Problema mea este urmatoarea: In mai putin de o luna imi va expira buletinul. Si nu am pe ce adresa sa il refac. Adresa pe care am momentan ... (vezi toată discuția)