avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la notar, certificat de casatorie cu erori ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la notar, certificat de casatorie cu erori materiale

M-am casatorit in anul 2008 iar in anul 2014 am divortat la notar pastrand cu fostul sot o relatie extraordinara. La o saptamana dupa ce am semnat actele am fost sunati de la biroul notarial ca certificatul de casatorie nu este bun (are numarul de inregistrare eronat) si ca trebuie sa mergem la primarie sa il anulam si sa ni se emita altul care trebuie dus la biroul notarial. In aceasta situatie divortul este pronuntat sau numai dupa ce ducem certificatul de casatorie se realizeaza? Si in cazul in care il ridicam de la primarie si nu il ducem ce se intampla? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AlbertoTurbo , utilizator 20:20, 1 Aprilie 2015
Notarul ar fi trebuit sa va raspunda la aceasta chestiune. Documentul e nul de drept, deci? Atunci, sunteti casatoriti inca si trebuie reluata procedura.
Sa inteleg ca nu suntem divortati pana nu ducem certificatul de casatorie corect. De fapt noi nu ne mai dorim divortul.
Buna ziua,

in acest caz informati notarul, solicitandu-i anularea tuturor actelor intocmite, acte care oricum nu-si pot produce efectele.

Se impune insa, clarificarea urmatoarei chestiuni, pentru ca la investirea notarului cu cererea privind pronuntarea divortului, ati predat acestuia certificatul de casatorie, unde se afla in acest moment documentul?
In mod normal acesta ar fi trebuit sa contina la acest moment mentiunea "anulat"!
Certificatul se afla la noi si intr-adevar pe verso este stampilat si anulat
In aceste conditii,

recomandat este sa luati legatura cu notarul care deontologic, are obligatia sa gaseasca o solutie in vederea rezolvarii situatiei.

Practic notarul anuland actul trebuie sa justifice, in scris, de ce este necesara emiterea altui certificat! Personal cred ca Primaria nu va elibera un alt certificat in conditiile in care va vedea mentiunea de pe verso!

Sunt putin intalnite spetele de acest gen, si mai mult decat atat practica notariala, sub aspectul publicitatii, nu este la fel de accesibila publicului, chiar si practicienilor dreptului, cum este cea a instantelor de judecata.

Succes!

Alte discuții în legătură

Divort prin acord la starea civila coldmountain coldmountain Buna ziua, inteleg ca doi soti pot divorta de comun acord si la Starea Civila chiar daca din casatorie a rezultat un copil minor. Presupunand ca asa se si ... (vezi toată discuția)
Unde sa divortez amiabil ? utiliyator utiliyator domiciliez in orasul X dar m am casatorit in orasul Y . Pot divorta amiabil in orasul Y ? sau, numai la un notar din orasul unde domiciliez? Cum se poate evita ... (vezi toată discuția)
Divort liliana v liliana v cum se face divortul la primarie sau la notar? ce acte sunt necesare? cum se face cererea la primarie sau la notar? (vezi toată discuția)