avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa plec de acasa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa plec de acasa

Buna .....
Ma numesc Cristina si as dori sa plec de acasa din cauza parintilor mei . Am facut o prostie am avut o relatie de lunga durata cu el , am fost la el acasa si m-a fortat sa fac niste poze mai intime . Am vrut sa ma despart de el , astfel el auzind asta a inceput sa ma ameninte ca o sa ma faca de ras in tot liceul ( liceul meu fiind unul de prestigiu cu asteptari foarte mari de la profesori pentru elevi ) M-am despartit de el si dupa o luna a facut publice pozele cu mine in liceu. Ai mei parinti cand au aflat nu m-au lasat sa le explic in tocmai cum sta treaba . Ei mi-au pus cateva intrebari eu le-am raspuns incercand sa le spun intocmai cum s-a intamplat , a vorbit si cu el dar el cu tot ce le-a spus a fost contrar spuselor mele de pana atunci . Am ajuns acasa de la liceu ai mei parinti ma asteptau m-au chemat la ei si mama a inceput sa ma bata sa ma traga de par , sa dea cu palma peste fata pe unde prindea si cu pumni si picioarele . :((:((:((A inceput sa ma faca in diferite feluri . Eu in perioada in care m-am despartit de respectiv am inceput sa am o relatie cu cel mai bun prieten al meu de pana atunci . El mi-a oferit sa plec de acasa sa ma duc la el ca ai mei parinti sa nu mai ma bata pe fiecare zi el vrand sa ma ajute . El are 18 ani si eu 16 si ne este totusi frica ca ai emi parinti sa dea declaratie la politie si el sa pateasca ceva nici eu nici el nu ne dorim asta . Ajutati-ma va rog din suflet
Cel mai recent răspuns: Srb , utilizator 13:44, 9 Aprilie 2015
Considerati ca mama ar fi trebuit sa va felicite?
Parintii doresc intotdeauna binele copilului iar reactia mamei este normala in conditiile in care ati facut "prostii".
Copiii pun intotdeauna pe seama parintilor "neintelegerile" dintre generatii, Parintii sunt cei vinovati si cei care nu inteleg.

Pe forum au mai fost discutii pe tema "plecarii la iubit" .
Fetele pana in 18 ani intreaba ce se poate intampla daca pleaca de acasa si daca "iubitul" poate avea probleme cu politia!
Baietii intreaba ce se poate intampla daca parintii fetei (intotdeauna pana in 18 ani) sesiseaza politia!

Ati recunoscut ca ati facut o "prostie", prostiile se platesc.

Cand se mai calmeaza spiritele discutati cu parintii. Pot depune o plangere o politie pentru difuzarea fotografiilor respective iar individul poate fi tras la raspundere.

In concluzie, plecarea de acasa nu este o solutie!
Ei nu vor sa depuna plangere pentru respectivul cu pozele . Iareu vreau sa plec deoarece nu pot sa mai stau acasa ca de o saptamana pe fiecare zi sa ma bata parinti si aceeasi bataie sa o primesc zilnic la scoala toti sa se uite la mine cum ajung cu vanatai cu buza sparta etc.
Solicitati ajutor la Direcţia Generalã de Asistenţã Socialã şi Protecţia Copilului.
Prietenul tau are 18 ani si poate face ce doreste fiind major dar in mod sigur locuieste cu parintii.In concluzie decizia de a locui la prietenul tau o iau parintii lui,nu el.Inainte sa te hotarasti sa pleci la el fii sigura ca vei fi primita de parintii lui.Ceea ce ma indoiesc ca se va intampla.Esti minora si nimeni nu ia decizii in privinta minorilor in afara propriilor parinti.
Cristina, tu vrei sa schimbi un rau cunoscut cu unul necunoscut; nu cred ca parintii baiatului vor fi de acord cu planurile voastre. Poate te vor tolera acolo o zi - doua insa cand vor interveni autoritatile vor vrea sa scape de tine cat mai repede. Apoi te vei intoarce acasa si va fi si mai rau.
Anuntarea DGASP mi se pare o idee foarte buna si cu siguranta ar avea si rezultate. Cere ajutor si la scoala - diriginta, director, psiholog (daca aveti).
:offtopic:
Atitudinea parintilor si refuzul de a depune plangere, in conditiile in care deja povestea e cunoscuta (deci nu au nici macar scuza incercarii de a pastra secreta intamplarea), mi se par de neinteles.

Alte discuții în legătură

Vrea sa plece de acasa amy02 amy02 Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati ... (vezi toată discuția)
16 ani rOxa12 rOxa12 Buna ziua!!!Am 16 ani,De 1 an si jumatate am o relatie cu un baiat de 35 de ani,pe parcursul acestor ani parintii mei au aflat,desigur ca nu au fost de acord ... (vezi toată discuția)
Fugitul de acasa la 16 ani tutu1 tutu1 prietena mea are 16 ani si vrea sa plece de acasa sa stea cu mine nu isi mai suporta parintii iar pe mine ma iubeste suntem impreuna de aproape 3 ... (vezi toată discuția)