avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta de urgenta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta de urgenta

Buna seara , pot cere o ordonanta de urgenta in conditiile in care vreau sa plec din tara cu copilul minor iar tatal nu vrea sa-si dea acordul? Un proces pentru luarea custodiei dureaza mult si nu dispun de timpul necesar . Mentionez ca tatal nu a mai vizitat copilul de un an jumatate iar pensia nu a mai platit-o de 6 luni , nu-l intereseaza copilul.
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 11:28, 10 Aprilie 2015
Da, puteti cere.

Se numeste ordonanta presedintiala.
Trebuie să dovediţi în instanţă că tatăl copilului refuză acordul pentru plecarea din ţară şi că interesul superior al copilului este să plecaţi împreună din ţară.
Dna problema va fi ca daca obtineti pe calea ordonantei suplinirea consimtamantului tatalui ptr a pleca din tara, dar in continuare aveti autoritate parinteasca comuna, cand reveniti in tara nu mai puteti pleca decat luand-o de la capat! cu o noua ordonanta.
Incercati in paralele sa obtineti autoritate parinteasca exclusiva. E perfect posibil. Procesul il poate duce mai departe avocatul
Puteti cere o ordonanta pentru situatii de urgenta si temporare. Nu puteti cere (adica puteti cere, dar n-o sa primiti) pe calea ordonantei presedinteale sa scoateti definitiv copilul din tara.
Daca doriti sa plecati cateva zile sau cateva saptamani puteti cere suplinirea acordului prin ordonanta.
Daca doriti altceva (si asa pare pentru ca vorbiti despre custodie ...) atunci lucrurile sunt mai complexe, dureaza mai mult si cel mai bine va adresati unui avocat caruia ii expuneti situatia dvs si ii cereti o solutie care sa va rezolve problema in totalitatea ei, nu doar temporar.

Pe de alta parte, nu puteti justifica autoritatea parinteasca exclusiva prin neplata pensiei de intretinere timp de 6 luni pentru ca e cu doua taisuri. Si anume: desi puteti sustine nepasarea lui fata de copil se poate sustine la fel de credibil si nepasarea dvs: ori copilul are nevoie de banii respectivi si n-ati facut nimic ca sa ii obtineti, ori copilul nu are nevoie de banii respectiv (va descurcati foarte bine doar din veniturile dvs) si atunci nici nepasarea tatalui nu e chiar asa de grava, copilul nefiind in lipsa.

Depuneti plangere pentru abandon familial si treceti la executarea silita.
nu puteti pleca cu copilul definitiv prin ordonanta presedentiala.

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala leona777 leona777 va rog frumos sa ma ajutati cu un model de ordonanta presedintiala ptr stabilire domiciliu minor la mine si exercitare exclusiva a autoritatii parintesti. Se ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie ... nataliacatisov@yahoo.ro nataliacatisov@yahoo.ro Buna seara. Sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie comuna asupra minorului, in toți acești ani tatăl copilului nu ia plătit niciodată ... (vezi toată discuția)
Custodie copii minori andreea1184 andreea1184 Daca tatal este plecat din tara si eu la randul meu vreau sa plec sa ma stabilesc cu copii in afara tarii cum pot proceda?Am vreo sansa daca actionez in ... (vezi toată discuția)