avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal RCA expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal RCA expirat

buna am fost oprit in trafic de politia de frontiera si au depistat ca nu aveam rca si itp valabil si miau facut dosar penal retinut permis de conducere fara drept de circuatie si miau eliberat a doua zi dovada dar fara pv, ma poate ajuta cineva cu demersurile care sa le fac pentru a recupera permisul ? dar din cate inteleg eu problema e ca nu precizeaza nici unde ca daca nu ai asigurare e penal masina nu e radiata etc are numere de italia ce este de facut????? mau incadrat la art 334 alin 4 #-o
Cel mai recent răspuns: adrian6969 , utilizator 21:04, 11 Aprilie 2015
Pe toata durata cercetarilor aveti dreptul de conducere suspendat, nu se poate recupera permisul
nici daca solicit procurorului de caz sa imi schimbe dovada fara drept de circulatie in una cu drept de circulatie sau sa imi restituie permisul pe parcursul anchetei?si daca sunteti amabil sa imi raspundeti legea zice ca fara asigurare se pedepseste penal?eu stiam ca e contraventie si daca ati avut cazuri asemanatoare cum sau terminat ?nu am cazier e prima abatere
si am mai vorbit si cu un avocat ce mia spus ca nu e fapta penala ca se pedepseste cu contraventie iar pana la solutionare imi poate recupera permisul facand o cere de recuperare a permisuli si in caz ca nu o accepta ii va ataca decizia pentru ca de regula aceste cazuri dureaza foarte mult....va rog sa imi spuneti daca se poate asa cum mia spus el sau vrea doar sa imi iei bani si sincer sunt intro situatie foarte delicata tocmai miam pierdut si serviculX-(
V-am raspuns deja, daca aveti posibilitatea sa va recuperati permisul va spuneam. Din moment ce dovada este fara drept de circulatie, procurorul nu poate prelungi un drept pe care dvs nu il mai aveti.
ART. 334 c.p.
Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
da dar pentru rca fapta nu e penala?daca gresesc sa ma corectati

Alte discuții în legătură

Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Dosar penal conducere fara vehicul (tractor) neinmatriculat stahlker stahlker Buna ziua, pe data 5 decembrie 2018 am fost oprit de politia locala a unei localitati si mi sa intocmit un dosar penal pe conducere vehicul neinmatriculat (un ... (vezi toată discuția)
Dosar penal conducere fara permis tractor inregistrat Alexandru Deac Alexandru Deac se poate constitui un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara permis de conducere in cazul in care circul cu tractorul ... (vezi toată discuția)