avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cerere scoatere de la plata intretinerii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cerere scoatere de la plata intretinerii

Buna ziua,
Parintii mei au plecat pe perioada verii la tara, normal ca am facut cerere catre administratie pentru scoaterea celor 2 de la calculul intretinerii, nu este primul an cand se intampla acest lucru, de aproximativ 15 ani parintii ei se tot duc la tara pe perioada verii. Azi dimineata ma opreste presedintele si-mi spune ca trebuie sa mentionez cand se intorc, i-am spus ca nu stiu cand se intorc deoarece intoarcerea lor depinde de terminarea lucrarilor agricole, deci pot veni in octombrie sau noiembrie, dar nu pot da o data cand se intorc. Mi-a spus ca nu-i nici o problema (daca nu este nici o problema de ce m-a mai intrebat?). Apoi mi-a spus ca trebuie sa mentionez si unde au plecat, cand l-am intrebat de ce , asta in conditiile in care in nici una din cererile anterioare din anii anteriori nu am facut aceast mentiune, mi-a balbait ceva de genul ca platesc energie si acolo si intretinere. I-am raspuns ca nu am de ce sa mentinez unde au plecat decat ca sunt plecati din Bucuresti, atata timp cat apartamentul ramane in continuare locuit de alte 2 persoane - respectiv de catre sora mea si de mine, iar administratorul scarii are si numarul meu personal si de la servici, deci in caz de vreo problema ma poate gasi oricand.
Deasemenea mentionez ca parintii au facut o procura prin care eu ii pot reprezenta, deci nu vad de ce ar trebui acum ca parintii mei sa dea socoteala unde au plecat, puteau pleca intr-o croaiziera in jurul lumii (ceea ce n-ar fi rau nici pentru mine!) deci nu ar fi putut da o adresa sau un numar de telefon unde ar fi putut fi contactati.
As avea rugamintea sa-mi spuneti, daca trebuiesc facute aceste mentiuni in cerere.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 00:11, 3 Iulie 2009
Ati procedat foarte corect din toate punctele de vedere. Marturisesc ca nu am mai auzit de presedinte asa grijuliu...
bine ca nu v-a cerut si adeverinta de la noul domiciliu nal lor cum ca plateste acolo intretinerea, asa cum a sugerat acum ceva timp cineva de pe acest forum :D
Presedintele "detectiv" ar trebui sa-si faca griji pentru persoanele care locuiesc efectiv fara sa se treaca la intretinere nu pentru cele care nu locuiesc. Legea 230 contine in mod nejustificat si o alta aberatie: cheltuielile cu curatenia se platesc pe cota si nu pe nr. de persoane asa cum ar fi corect. Nu este vinovat cel care nu locuieste de mizeria pe care o fac in dreptul usii lui cei care locuiesc (mucuri de tigara, excremente de animale etc). Avem foarte multe carente in intocmirea legislatiei, in intelegerea si respectarea acesteia, in comportament. Lumea civilizata pentru romani a devenit 'o fata morgana" greu de atins.
Buna ziua, va multumesc pentru raspunsuri, asta era si parerea mea, pe care dealtfel le-am comunicat-o si dlui administrator (care este o persoana destul de rezonabila dealtfel) si dlui presedinte chiar azi dimineata, care m-au oprit in momentul in care ieseam din bloc insistand ca trebuie sa le dau adresa unde au plecat, le-am spus un NU raspicat, la care ei au lasat-o balta, neincercand sa-mi explice totusi de ce vroiau sa stie neaparat unde au plecat parintii mei. Le-am intors spatele dupa ce le-amurat "o zi buna".
Buna ziua, revin cu problema mea!!! Ieri cand am ajuns acasa am gasit in cutia postala cererea mea, returnata de la presedintele blocului, cu o mentiune intr-un colt al paginii, de parca ar fi corectata o lucrare data de un scolar de clasa a 2a, citez " Rugam sa comunicati date complete. Cererea nu poate fi verificata in ceea ce priveste lipsa persoanelor din bloc." si o semnatura indescifrabila care am banuit ca este a presedintelui, fara nici o stampila din partea dministratiei. In consecinta eu pot lua aceasta remarca ca fiind una strict personala a presedintelui blocului. Eu cred ca ar trebui sa-i invit si pe el si pe administrator in casa sa vada cu ochii lor ca parintii mei nu mai sunt in Bucuresti, chiar daca asta mi se pare o mare nesimtire din partea lor deoarece nu suntem chiriasi ci proprietati si locuim in acel bloc de peste 30 de ani. Stiu ca cel mai simplu ar fi sa le spun unde au plecat parintii mei insa sunt convinsa ca in anii precedenti nu le-am comunicat in cererile depuse decat ca sunt plecati din localitate, iar acum s-au trezit ca vor sa stie ei si unde! mi se pare o incalcare a vietii private, ca si cand ar trebui sa le dau socoteala unde si cand ma duc, poate se gandesc cu mintile lor inguste si mici ca ar trebui chiar sa le cer voie sa plec din localitate.
Orice sfat ar fi binevenit, mai ales ca se apropie sfarsitul unii si vor incepe sa calculeze intretinerea pentru luna iunie si nu am nici un chef sa platesc pentru 4 persoane deoarece sut sigura ca este mult mai complicat sa se faca o recalculare ulterioara.
Va multumesc pentru orice sfat.

Alte discuții în legătură

Se poate plati intretinerea in 2 locuri daca nu locuiesc? stefan_72 stefan_72 Buna ziua. Pana in data de 13 februarie am locuit impreuna cu sotul si fiul meu de 1 an si 9 luni la parintii mei. Din data de 13 februarie ne-am mutat in ... (vezi toată discuția)
Scoatere de la intretinere AndreeaFloriza AndreeaFloriza Buna ziua, am depus o cerere de scoatere de la intretinere de la asociatia la care apartineam , care mi-a fost si aprobata inca din septembrie. Eu nu mai ... (vezi toată discuția)
Probleme cu administratorul average average Am venit in Bucuresti pentru a sta aproximativ 3 saptamani la prietena mea care are un apartament aici. Ea are o colega de aprtament care a plecat in vacanta ... (vezi toată discuția)