avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este obligat angajatorul?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este obligat angajatorul?

1. Un salariat a castigat in instanta restante salariale.
2. A intrat in concediu medical.
3. Restantele salariale se refera si la fiecare luna din cele 6 care se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei de concediu medical.
4. Este obligat angajatorul sa-i recalculeze si indemnizatia de concediu medical?
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2015
Radamante, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:49, 27 Aprilie 2015
Da, este obligat daca restantele salariale fac parte din perioada eligibila pentru calculul indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca.
1. Va multumesc.
2. Mai sustine ca nu el trebuie sa platesca acea indemnizatie pentru 3 luni , ci Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate sau cum se cheama. E corect?
Angajatorul va achita indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca, dupa care o va recupera de la Casa de Asigurari de Sanatate (Fondul National Unic al Asigurarilor Sociale de Sanatate (FNUASS)).
In institutiile bugetare recuperarea se face in mod automat sau e nevoie de vreo procedura speciala?
Procedura este aceeasi atat pentru sectorul bugetar, cat si pentru sectorul privat. Posibil ca bugetarii sa-si recupereze mai repede baii , decat cei din privat.

Alte discuții în legătură

Bani pierduti ??? arhontele arhontele Sectorul -invatmant legea- 221/2008 Problema?- 1. un cadru didactic intra in concediu medical in aprilie 2008; 2. legea 221 - ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cristi simion cristi simion Am de luat banii pe mai multe concedii medicale , pentru perioada ianuarie - martie 2015 . Angajatorul a trimis concediile medicale la casaopsnaj . Angajatorul ... (vezi toată discuția)
Neplata salariu in risc de sarcina Radutzu Radutzu Buna ziua, sunt angajata la o firma de 2 ani si din luna aprilie nu am mai luat salariu, mentionez ca nu am semnat nici un stat de plata din luna aprilie , am ... (vezi toată discuția)