avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... factura gaz
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

factura gaz

de foarte mult timp primesc factra la gaz cu o intarziere de 2-3 saptamani si intotdeauna cu penalizari+restanta. nu stiu daca vi s-a intamplat si voua.. poate e o problema cu posta la mine sau cu cei care aduc facturile.. in orice caz ma deranjeaza foarte mult acest lucru.
daca vi s-a intamplat va rog sa imi spuneti cum ati procedat
Cel mai recent răspuns: mihaela bigu , utilizator 20:04, 1 Iulie 2009
faceti o sesizare care Distrigaz...verificati acolo ce se intampla...verificati si cum este stipulat in contract...care sunt conditiile de plata.
Verificaţi data de emitere a facturii cu ştampila de pe plic.Dacă sunt diferenţe este vina poştei şi prezentaţi-o ca probă pentru întârzierea la plată.Nu puteţi să fiţi penalizată că poşta nu-şi face datoria dacă primiţi factura cu întârziere.
multumsc ca mi-ati amintit.. factura vine fara stampila pe plic :((
Am si o intrebare pe acest subiect.
Ne-am mutat intr-un ansamblu rezidential nou in Bucuresti si de mai bine de 6 luni nu am reusit sa incheiem contractul cu distrigaz. Am depus actele in luna decembrie, am facut o sesizare la biroul distrigaz, insa nu am primit nici un raspuns pana acum.
Avem contorul montat la usa si avem si gaze, dar nu am contract si prin urmare nu pot sa platesc consumul de gaze.
Nu ar fi normal ca sa fi primit un raspuns pana acum ?

Dupa ce se va incheia acest contract intre mine ca propiertar si distrigaz, cum anume voi fi facturata? se va emite direct factura pe numele meu sau pe numele asociatiei de locatari, urmand ca sa platesc consumul de gaze in cheluielile de intretinere a blocului?

In aces moment asociatia de locatari nu a fost constituita si nu se stie cat timp va mai dura, avand in vedere ca tot dezvoltatorul ansamblului rezidential se ocupa de depunerea actelor pentru asociatiei.

O alta intrebare - apa calda si caldura se obtine prin centra proprie a blocului. Ma intereseaza cum se calculeaza mc de apa calda obtinut in regie proprie si de caldura.
Pt ca in structura cheltuielilor de intretinere din aceasta luna eu platesc atat consumul de apa calda din apartament ( 8,8 lei /mc) cat si consumul de gaze la comun. Nu imi este foarte clar despre ce consum de gaze comune e vorba.

Multumesc anticipat pentru lamuriri.
Situaţia este complicată.Este foarte curios de ce nu a vrut Distrigaz să încheie contractul.Poate l-a încheiat cu cei care administrează centrala de bloc.Acolo este un consum destul de mare.Cui aţi plătit branşamentul de gaze propriu?Contorul de gaze cu indexul iniţial de la cine l-aţi preluat? Trbeuie să ţineţi o evidenţa clară a consumului de mc gaze consumat care vi se va factura.Pentru consumul de apă caldă trebuie să montaţi un apometru special.Cred că problemele acestea nu ar trebui să vă preocupe şi trebuie să înfiinţaţi asociaţia de proprietari asociaţia de proprietari cât mai repede.

Alte discuții în legătură

Datorie dezvoltator catre compania de apa Daniel196611 Daniel196611 Buna ziua, Va deranjez cu o problema mai complicata. Am cumparat un apartament nou intr-un ansamblu imobiliar (vreo 20 de blocuri). La ultima sedinta de ... (vezi toată discuția)
Calcul apa calda & caldura pc Almaris Almaris Cum se calculeaza costul apei calde in urmatoarea situatie: Se emite factura Apa Nova pentru toata apa furnizata, se considera 20% din valoarea facturii GDF ... (vezi toată discuția)
Plata gaze la pausal mary_c mary_c Buna ziua. Locuiesc intr-o scara de bloc cu 12 apartamente. Detin singurul apartament care are montata o centrala termica. Platesc gazul prin intermediul ... (vezi toată discuția)