avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Concediu medical profesor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Concediu medical profesor

Buna ziua! Sotia mea este profesoara la 3 scoli din Brasov. In luna martie s-a imbolnavit si a stat in concediu medical 2 sapt. De la scoala i s-a spus ca trebuie sa prezinte documentele justificative la fiecare scoala in parte in xerocopie semnata si stampilata de catre medicul de familie pentru a certifica autenticitatea. Acum (in 05.05.2015) i se spune de la o scoala ca i s-a respins concediul medical pentru ca nu era certificat de catre medicul de la O.R.L. Am rugamintea sa imi spuneti care este procedura cu documentele pentru concediu medical. De ce trebuie sa emita un doctor documente in xerocopie pe care sa le certifice de autenticitate? (mentionez ca pe documentele de concediul medical doctorul semnase si parafase, dar nu a facut si xerocopii pe care sa scrie "conform cu originalul", acest lucru fiind facut de catre medicul de familie). De ce nu isi xerocopiaza scoala unde prezint documentul in original si "conform cu originalul" sa scrie secretara?

P.S. Sotia este amenintata de catre secretara ca nu va fi platita pe luna aprilie daca nu va aduce documentele certificate de catre medicul O.R.L.-ist.
Este normal???

Alte discuții în legătură

Concediu medical mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog sa imi spuneti si mie daca exista argument legal in urmatoarea situatie: Am o prietena care este angajata la doua institutii (este profesoara ... (vezi toată discuția)
Concediu medical si prenatal GabrielaAnca GabrielaAnca Buna ziua, Am o situatie mai ciudata la locul de munca si scoala la care lucrez, mai exact contabila, refuza sa imi platesca concediu medical si implicit ... (vezi toată discuția)
Un concediu medical - lucrez la doua companii costinpc costinpc Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Lucrez la doua companii, la una program full-time(8 ore), iar la cealalta part-time (2 ore). Anul trecut am ... (vezi toată discuția)