avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Consolidare casa veche
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Consolidare casa veche

Buna ziua, am si eu o dilema : Detin o casa veche pe care vreau sa o consolidez (stalpi la colturi + centura beton+reparatie lemnarie acoperis si schimbare invelitoare). Mentionez ca nu se schimba materialele din care sant realizate invelitoarea si nici forma. Dilema mea este daca am nevoie de proiect sau este suficient o autorizatie de la primarie. Initial am vrut doar renovarea acoperisului, dar ulterior am considerat ca ar necesita si o consolidare. Rog daca poate cineva sa ma lamureasca. Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 23:16, 19 Mai 2015
Avand in vedere ca urmeaza sa operati interventii la structura de rezistenta=(stalpi la colturi + centura beton,este necesar sa realizati proiect tehnic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este suficientă autorizația fără proiect având în vedere art,2 alin.4 lit. a, din LEGEA 50/1991
Multumesc pentru raspuns. Am sa merg la primarie obtinerea autorizatiei.
Vă este necesar înainte certificat de urbanism și apoi Autorizație de construire
Am fost la primarie, au zis ca am nevoie certificat urbanism si de proiect tehnic de la proiectant cu toate avizele necesare. (curent ,gaze, apa-canal, etc), si apoi autorizatia de construire. Aprox 6-9 luni cel mai devreme.

Alte discuții în legătură

Autorizatie nicole852107 nicole852107 buna ziua,vreau sa repar o cladire si sa-i schimb destinatia,este vorba de un grajd.vreau sa-l repar,si sa-l mansardez.in aceasta,sa fac o ... (vezi toată discuția)
Reamenajare pod ContSters256639 ContSters256639 buna seara!detin o casa circa 80mp.casa este construita la o distanta de 1m de gardul despartitor al vecinilor.vecinii mei detin un nuc la 0,5m de acelasi ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie pod in pod locuibil sau mansarda Agapie mariana Agapie mariana Buna ziua, se da o casa cu regim de înălțime P+E in acte, are sarpanta...in consecinta are pod doar ca in realitate acest pod este o mansarda. Cum pot ... (vezi toată discuția)