avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie, limitare program vizitare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie, limitare program vizitare

1. Am divortat in decembrie anul trecut, de comun acord, dar acum nu mai sunt de acord cu timpul petrecut de minor cu tatal, parandu-mi-se prea mult: adica imi cere copilul exact atatea zile cate sta la mine sa stea si la el. Pot face ceva legal in acest sens?
2. O alta problema este legata de moralitate: faptul ca tatal este in perioada in care incearca sa cunoasca o femeie, sa lege o relatie. insa pe fiecare dintre cele ajunse in viata lui, el le-a bagat si in viata copilului, facandu-le cunostinta cu ele, punand-o sa vorbeasca la telefon cu ele, plimbari, parc. Intrebarea mea este: exista vreo lege prin care sa-l impiedic si sa inteleaga ca moral nu este in regula?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Honey32 , utilizator 10:57, 17 Aprilie 2018
nu exista nici o lege care sa reglementeze/interzica ceea ce doriti dvs,referitor la dreptul de vizitare nu vad care ar fi motivele care ar putea sa convinga instanta sa realizeze o eventuala modificare .In timp ce alte mame se plang ca fostii soti nu se implica in cresterea,educarea minorilor dvs va plangeti ca tatal copilului se implica....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aceste probleme trebuie sa le rezolve parintii intre ei fara justitie.
Discutati si incercati sa va intelegeti.
1. Puteti solicita un nou program de vizita in instanta pentru dansul, dar daca tot ati reusit sa divortati amiabil, ar fi pacat sa incepeti un conflict cu el.
2. Legat de comportamentul tatalui, ce va deranjeaza mai exact? S-a plans fetita ca tatal nu ii acorda atentie in parc, plimbari, fiind preocupat de noua relatie? S-a plans fetita ca doamnele se poarta urat cu ea? Ati vorbit cu dansul sa-i explicati ca ar fi mai bine sa prezinte micutei doar relatia/relatiile mai serioase?
Este posibil ca o actiune in justitie pentru program de vizita initiata de mama sa se respinga fie ca inadmisibila fie ca neintemeiata.
Trebuie facuta o motivare logico-juridica foarte elaborata pentru a se sustine I mod temeinic asa ceva.

cat priveste aspectele legate de concubinele tatalui in mod obiectiv nu se pot lua in seama darpot fi si instante care sa considere altfel.I procesele de dreptul familiei hotararile pot fi imprevizibile deoarece depind si de experientele de viata ale judecatoarelor.
Intentia mea nu este de a ajunge in instanta, ci stiam ca exista undeva o lege in care spunea ceva de genul: un week-end la doua saptamani, o luna in vacanta de vara , etc..ceva de genul. Sunt foarte rau inteleasa. La fiecare dicutie cu tatal copilului, tragem de acest copil ca de o guma de mestecat. Nu este un tata rau, dar se ajunge la discutii de genul ca ma va da in judecata pentru program, tinand cont ca eu las fata la el intre 5-7 zile, chiar daca de f multe ori fetita, care are 4 ani si jumatate, ii cere s-o aduca acasa ca ii este f dor de mine. Avem nenumarate discutii ca am ajuns sa cedez, mereu, zic eu pentru fetita si ajunge copilul sa stea la el mai mult ca la mine. Asa ceva nu pot accepta, totusi domiciliul stabil este la mama, hotarat de instanta, la tata merge in vizita. Am fost inteleasa gresit ca ma plang, dar nici na-m sa las copilul sa ajunga sa stea cu el, mai mult decat cu mine, pentru ca eu mereu sunt intelegatoare si binevoitoare. Iar atunci cand incerc sa o tin si eu mai mult, sunt amenintata cu Tribunalul.

Alte discuții în legătură

Domiciliu minor- program de vizita mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Am hotarare definitiva cu privire la domiciliul fetitei mele. Tatal nu a cerut un program pt. vizite. Are voie in aceste conditii sa o ia de la ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de custodie AndryFlr AndryFlr Buna ziua, Va scriu aici din partea unui prieten de familie care a ajuns efectiv la capatul puterilor si are nevoie de ajutor, pentru binele fetitei lui. A ... (vezi toată discuția)
Dreptul de vizita la copil pup_me pup_me Buna ziua , as avea o rugaminte daca ati putea sa ma sfatuiti ce sa fac in urmatorul caz : fratele meu are o fetita de 5 ani , este recunoscuta de ... (vezi toată discuția)