avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme in pastrarea legaturii minor - parintele ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme in pastrarea legaturii minor - parintele necustodian

Buna ziua,
sunt cu un barbat de cativa ani buni, a fost casatorit si are o fetita. fosta sotie ne face zile fripte, in continuare, chiar si la mai bine de 5 ani de la divortul lor. ei au custodie comuna, fara program de vizite, evident. el merge si isi vede copilul ori de cate ori poate, isi plateste pensia alimentara la zi, din pacate momentan nu are un serviciu stabil si nu poate contribui cu mai multi bani pt copil, dar atat cat poate ofera, rechizite la inceput de an scolar, o hainuta pe ici pe colo, pe care evident ca nu i le da niciodata, mancarica pt pachte, etc etc. ca sa ajung la subiect, doamna mereu suna cu nervi si tipa si urla si ma face pe mine in toate felurile, si ii striga tiganeste ca nu se ocupa de copil ca nu il intereseaza etc etc. ideea este ca ea nu permite copilului sa vina la noi in prezenta mea, ca are o idee fixa, ca nu are copilul ce sa invete de la mine, desi dpdv educational ii sunt net superioara. ideea este ca pe unde merge pe akolo vb de rau de noi, iar mie imi pare foarte rau de tata pt ca e pus in situatia de a nu-si vedea copilul prea des, pt ca asta inseamna ca eu sa plec de acasa sa vina cu copilu acasa, iar eu sunt satula sa mi parasesc domiciliul ca sa poata si el sa petreaca timp cu copilu, si este penibil sa plec la parintii mei sa poata dormi copilul la noi, sau daca vrem sa mergem la un film el si copilul se duc separat iar eu si el separat, practic sa platesc dublu doar pt ca asa doreste ea....... mentionez ca fac toate astea sa evit scandalurile de dupa cu doamna, sa evit amenintarile ei...ameninta cu judecata, motive stiute doar de ea....si probabil va dati seama cam cate si mai cate, mereu sub pretextul ca ea se gandeste la copil, dar 80% din scandaluri se petrec cu copilul in camera alaturata. credeti ca legal, pt el ar fi ok sa ceara program de vizita? atunci indiferent de situatie nu ar mai avea de ce sa urle si sa jigneasca...mi-e mila de copil si de tata pt ca din razboiul creat de ea, doar ei sufera.....oare ar trebui sa o inregistrez si sa o actionez in judecata de fiecare data cand face scandalurile monstru? sincer sunt satula de prostiile ei. se crede stapana pana si pe casa lui, luata dupa divortul de ea.....ajutati-ma cu un sfat legal sau nu, pt ca simt ca efectiv clachez, si nu vreau sa ii dau satisfactie :) multumesc anticipat, daca cineva a trecut sau trece prin asa ceva tare bine mi-ar prinde cateva discutii. mentionez ca eu ei nu i-am dat motive si nici nu am creat situatii tensionate, am evitat pe cat posibil intalnirile, sau discutiile cu ea....
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2015
madalina4, utilizator
Cel mai recent răspuns: madalina4 , utilizator 18:05, 12 Iunie 2015
Buna ziua,
Tatal sa solicite prin instanta un program de vizitare a minorului.
Dupa, mama acestuia nu mai poate sa-i interzica sa vina la tata.
Despre bani si bunuri, va sfatuiesc sa pastrati cat mai multe inscrisuri care sa dovedeasca aceasta contributie pentru a nu avea surprize.
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2015
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
multumesc, clar nu am pastrat bonurile, dar se pare ca este necesar de acum inainte sa facem si asta....
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2015
madalina4, utilizator
Pe scurt, domnul poate solicita in instanta un program de vizita. Nu stiu cati ani are fetita, dar va obtine probabil un program in care va putea sa ia minora la el, in functie de factorii de mai jos:

În caz de neînţelegere între părinţi cu privire la modalităţile de exercitare a dreptului de a avea legături personale cu copilul, instanţa va stabili un program în funcţie de vârsta copilului, de nevoile de îngrijire şi educare ale acestuia, de intensitatea legăturii afective dintre copil şi părintele la care nu locuieşte, de comportamentul acestuia din urmă, precum şi de alte aspecte relevante în fiecare caz în parte.

In cazul unui astfel de program de ex la domiciliul dansului, fosta partenera nu are cum sa va interzica sa nu fiti prezenta.

Nu ar strica sa strangeti dovezi care atesta cele spuse de dvs, pot fi utile in instanta.
9 ani are, evident legatura emotionala nu este extraordinar de puternica, nu poti pune caramizile unei legaturi cu copilul plimbandu te prin parc, sau in orele incare partenera tatalui este plecata la serviciu....stiu ca poate pare ciudat, dar in anul 2015 inca mai patim astfel de lucruri, iar referitor la dovezi, sunt prea putine momentan, dar evident ca le vom strange de acum incolo....ea probabil a inteles ca vreau sa ma implic in cresterea si educarea minorului, nu, imi doresc sa aiba o relatie perfect normala cu tatal ei, indiferent de relatia dintre el si mama.va multumesc pentru raspunsuri
La 9 ani, retineti ca daca judec va considera util, poate fi ascultata si minora.

Alte discuții în legătură

Program de vizitare minor si amenintarile tatalui copilului impotriva mamei acestuia liviaspirea liviaspirea Buna ziua, sunt divortata de 4 ani si am custodia unica a minorului in varsta de 7 ani. In toti acesti ani, tatal biologic a vazut copilul doar de 3-4 ori, ... (vezi toată discuția)
Minor marasa marasa Parintii unui copil de 5 ani sunt separati (dar nu divortati), tatalui i s-a pemis sa vina sa isi vada copilul oricand si recent sa il ia si in weekend, dar cu ... (vezi toată discuția)
Refuzul tatălui de a vizita copiii minori. se schimbă ceva dacă instanța stabilește un program de vizitare? ContSters442878 ContSters442878 Buna seara. Dintr-o relatie de concubinaj de cateva luni au rezultat doi minori gemeni fetita si baiat. Momentan au 5 anisori. Din cauza certurilor si a ... (vezi toată discuția)