avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am primit in spatiu un unchi. Fiica-sa vrea lucrurile ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am primit in spatiu un unchi. Fiica-sa vrea lucrurile din casa mea

Buna ziua!Am sa incerc sa fiu cat mai scurta.Am luat in spatiu un unchi care nu avea unde sa locuiasca deoarece el i-a donat apartamentul fiicei sale iar la scurt timp a si divortat, plecand sa munceasca in alt judet.....iar cand a revenit dupa 25 de ani nu il mai primea nimeni.Desi l-am luat in spatiu la mine a locuit in alta proprietate de a mea.Aici l-am lasat sa se simta ca acasa.A renuntat la unele lucruri din casa (fara sa imi ceara parerea), ulterior cumparandu-si printr-un card de cumparaturi cateva lucruri pt a inlocui o parte din ceea ce a aruncat el din casa.Nu a reusit sa depuna toti banii k la cateva luni a decedat.A ramas de achitat o mica suma.Fiica sa nu l-a vizitat nici o data...... nu vroia sa auda de el.In ziua decesului m-am gandit sa o chem......dupa inmormantare la cateva saptamani m-am trezit cu o reclamatie la politie ca ea vrea toate lucrurile care sunt cumparate de tata lei (noi i-am inmanat toate actele tatalui, deoarece cand a venit la mormantare am decis sa o lasam sa ia ajutorul de inmormantare si sa se ocupe de tatal ei macar pe ultimul drum....printre acestea era si factura cu produsele achizitionate, respectiv un tv, un radio si o soba metalica).
Eu care l-am gazduit si l-am ajutat timp de 4 ani sunt obligata sa ii dau aceste lucruri desi ea nu a avut nici un fel de legatura cu tatal ei ? Dar mai ales cum imi recopar lucrurile distruse sau chiar aruncate de el ? Mentionez k pe timpul vietii el a spus sa nu imi fac griji ca ceea ce a stricat a inlocuit si va ramane in casa daca moare el, ca nu are cine sa vina la moartea lui.:sorry:
Astept raspuns urgent! Va multumesc!



:sorry:
Cel mai recent răspuns: LYANA82 , utilizator 17:23, 17 Iunie 2015
Din pacate pentru dvs. fiica fiind unica mostenitoare avand si dovada lucrurilor care au apartinut tatalui sau, le poate stapani sanatoasa. Dvs. nu aveti cum sa demonstrati ca unchiul vi le-a promis dvs. Asa ca nu va ramane decat sa renuntati de buna voie la ele.
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2015
Justitiarul711, utilizator
Daca ati avut grija de unchi mai mult decat fiica lui si spuneti ca l-ati "lasat sa se simta ca acasa" nu cred ca ar mai trebui sa va deranjeze ca fiica "recunoscatoare" o sa ia un tv, radio si o soba.
Ramaneti macar cu sufletul impacat ca ati facut o fapta buna pentru fratele mamei sau al tatalui.
haz de necaz
conform unui dicton popular:„nici o fapta buna nu ramane nepedepsita !”...

Fruntea sus si mergeti mai departe cu sufletul usor,
priviti si partea buna a lucrurilor: cu ocazia asta va innoiti si dumnevoastra casa cu unele lucrui noi...
stimata doamna pagubita, dati tv blocat pe taraf si stricati telecomanda, radio lasati pe trimitas si la soba luati-i cenusaru'. motivate ca asa-i placea unchiului-nare de unde sa stie daca nu l-a cautat atata vreme. si mai aflati una : facerea de bine =violare di mama. sunt convins ca aveti si alte scopuri in viata decat sa va obositi capul cu fata unchiului.
Va multumesc tuturor pt. raspunsuri! Eu nu ma gandesc la acele lucruri, ci atitudinea verisoarei mele care nu a avut nici o responsabilitate fata de tatal ei, iar acum eu trebuie sa ii dau tot ce a cumparat el... chiar daca o parte din lucruri nu se afla in casa aia ( ca el a mai cumparat un tv pe care l-a dat cu mana lui). Am vrut sa stiu daca o pot impiedica sa "rada de mine".....Ma gandeam sa ii cer sa prezinte un certificat de mostenitor daca tot vrea sa ia acele bunuri.Ce spuneti ?

Alte discuții în legătură

Mostenire contestata stoica ioana-gina stoica ioana-gina Sunt detinatoarea unui certificat de mostenitor in urma decesului tatalui meu ca unica fiica a defunctului, insa unchiul meu-fratele defunctului a contestat ... (vezi toată discuția)
Mostenire - situatie foarte complicata eugen1985 eugen1985 Buna ziua, va rog frumos sa ma indrumati cum trebuie sa procedez in situatia urmatoare: Mostenirea in cauza este fosta proprietate a bunicilor mei care nu ... (vezi toată discuția)
Testament tiutza tiutza Buna seara!Se poate face testament daca cel care vrea sa faca testamentul nu are nici o proprietate pe numele sau?:frantic: (vezi toată discuția)