avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitutea picaturii de streasina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitutea picaturii de streasina

Vecinul care are casa cu fata catre curtea noastra construieste locuinta P+M. La parter distanta pana la limita de hotar are ~1,2 m, dupa care mansarda iese in afara parterului, iar acoperisul (cu streasina) si mai in afara - astfel ca in plan vertical trec de gard. Deasemenea, vor construi si o terasa de legatura cu etajul care se sprijina pe gard. Ei spun ca nu a trebuit sa-mi ceara niciun acord si ca e legal asa cum construiesc.Din experienta iernilor cand zapada cade inainte de a se topi si scurge pe burlan, eu cred ca zapada de pe acoperisul lor va cadea la noi in curte. Am fost la Primarie si am solicitat sa vad proiectul in baza caruia au acordat certificatul de urbanism (pe acesta l-am putut verifica pe site) - autorizatia se pare ca a iesit (desi nu e actualizat site-ul Primarie). M-au trimis la Politia Locala, care mi-a raspuns la sesizare ca are autorizatie de constructie, iar pentru aceste aspecte care privesc Codul Civil sa ma adresez instantei. Eu nu am bani de judecata si vreau sa stiu daca nu exista o alta cale legala sa pot obtine retragerea acoperisului macar, chiar daca nu stiu inca in ce fel se va finaliza si acea terasa (cu vedere spre noi sa inchisa spre noi).
Cel mai recent răspuns: gabitrofin.gt@gmail.com , utilizator 23:32, 24 Iunie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitați scris de la primărie CU și AC ale lui X, fiind informații publice iar d-voastră sunteți direct interesat. În primul rând, potrivit Regulamentului local de urbanism distanța față de laterală trebuie să fie 1/2 din înălțimea casei. Vedeți ce distanță scrie în CU că trebuie să aibă construcția și apoi vă orientați- în caz că nu se respectă distanța solicitați suspendarea AC până la lămurirea problemei.
Multumesc!
Asa stiam si eu, ca am dreptul sa solicit aceste informatii, dar m-au pasat de la un birou la altul pana m-au trimis la Politia Locala.
Voi merge sa cer aceste informatii - iar cum m-am documentat: este vorba despre legea 544,nu?
Si, totusi... traim in Romania:)
Am mers la Primarie, am cerut Formularul pentru solicitare informatii cf Legea 544, mi-au spus ca nu exista formular, sa completez o cerere clasica.
Am scris cererea, am vrut sa o depun la Registratura, m-au trimis la cei de la Urbanism, care au primit-o pana la urma, dar au spus ca nu voi primi aceste informatii deoarece sunt confidentiale.
Pana la urma, nu pot decat prin tribunal?
Sunt sau nu aceste informatii (certificatele de urbanism si Autorizatiile) considerate informatii publice?
Sau se acopera functionarii (Primariei si ai Politiei Locale) intre ei, si stiu in ce conditii au acordat autorizatiile?!
Ma interesez sa vad cat costa si un avocat...#-o
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu discutați cu toți funcționarii. Faceți o CERERE în baza L.544/2001, în care arătați ce doriți și faptul că solicitați copii după documentele respective. Menționați că sunteți dispusă să plătiți copierea acestor documente și moodul în care doriți să le primiți-prin poștă-la adresa....., pe mail, sau ridicate personal la o dată stabilită. Termenul de primire a răspunsului la cerere este de 7 zile, eventual poate fi depășit dacă lucrarea este mai complexă.
Luați nr. de înregistrare , de la secretară , menționând oral că veți solicita și daune având în vedere că sunt informații publice.
Nu la biroul de urbanism sau la alt birou ci la secretariat- cu ștampilă de primire- veți depune cererea .

Alte discuții în legătură

Pante acoperisuri conform legislatiei Techno Techno Va salut, am o intrebare, vreau sa acopar un carport situat intre limita de proprietate (gard) si casa. Distanta intre gard si casa este de 3,60m. Intentionez ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre marginea stresinii vecinului si peretele casei mele adi19 adi19 Sper că acest forum este bun pentru problema mea. Lângă casa mea a apărut un restaurant, într-o fostă clădire a unui teatru de vară concesionată de ... (vezi toată discuția)
Zapada terasa bloc - cine trebuie sa o curete? udau_1966 udau_1966 cine trebuie sa dea zapada de pe terasa blocului?propietarii,femeile de serviciu,sau cine? (vezi toată discuția)