avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Studierea unui dosar penal aflat la organul de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Studierea unui dosar penal aflat la organul de cercetare penala

Cum se solicita de catre partea vatamata, procurorului, studierea personala (nu prin avocat) a unui dosar aflat in faza de cercetare penala? In scris, printr-o cerere inregistrata la Parchet ? Raspunsul va fii tot in scris, unde se specifica si data de acordare a dosarului? Se poate face o cerere pt copierea tuturor actelor din dosar?- MENTIONEZ CA ESTE UN DOSAR CU NUP INITIAL, APOI REINTORS SPRE CERCETARE PRIN SOLUTIE DEFINITIVA.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: comerciantu , utilizator 01:12, 21 Decembrie 2013
Sa onteleg ca dosarul la momentul de fata se afla in faza de cercetare penala?!
dosarul s-a finalizat si s-a dat si o soluti care a ramas definitiva.
cererea in vederea studierii dosarului, precum si in vederea xeroxarii acestuia , daca ati fost parte in dosar o puteti face personal si mergeti cu ea la arhiva.
trebuie sa aveti si buletinul de identitate la dvs .
Imi pare rau, cred ca v-am indus in eroare. S-a dat NUP initial, iar apoi dosarul a fost intors de catre instanta la parchet pentru continuarea cercetarilor.Deci, este inca in faza de cercetare penala .
teoretic nu puteti sa vedeti nimic.
Intrucat urmarirea penala are caracter nepublic , spre deosebire de etapa judecatii a procesului penal , care a una publica (cu exceptiile prevazuta de Codul de Procedura Penala ), aveti posibilitatea de a afla stadiul actelor de cercetare prin intermediul avocatului dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Cum pot cere parchetului reluarea cercetarilor? dynsky dynsky am un dosar penal cercetat de parchet ,ajuns in instanta.cazul este de fals si uz de fals .am copiat dosarul si in urma cercetari mele am descoperit ca ... (vezi toată discuția)
Modificare partiala sau totala act - intrunirea elementelor constitutive ale infractiunii comerciantu comerciantu daca cineva modifica partial sau total un act pentru a se sustrage urmariri penale se considera fals in acte? fals sub semnatura privata? sau ? ce ... (vezi toată discuția)
Inscrierea in fals a unui act ContSters101001 ContSters101001 Buna Ziua, Cine ar putea sa ma lamureasca la cateva intrebari! Problema este urmatoarea: tatal meu a cumparat un apart 2 cam. de la concubina unui prieten ... (vezi toată discuția)