avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz presedinte bloc - va rog ajutor / sfat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz presedinte bloc - va rog ajutor / sfat

Buna seara,

Imi cer scuze pentru ca nu stiu unde sa incadrez aceasta intrebare dar am fost martorul unei situatii incredibile si am nevoie de un sfat / ajutor.

Acum 2 ore vecina de palier m-a anuntat ca are scapari teava de gaz din apt ei. Am verificat si apartamentul era o mare punga de gaz. Puteai auzi cum iese prin teava. Am sunat imediat la 112 unde am fost directionat catre pompieri si Distrigaz. Intai a venit echipa de pompieri care a inchis racodrul catre aragaz dar cand a venit si Distrigaz am aflat ca sunt scapari inclusiv din robinet pentru ca este vechi. Prin urmare a fost inchisa teava de gaz a blocului si domnul de la Distrigaz a spus ca Presedinta de bloc are contract cu o companie care poate veni si repara atat teava si sa monteze si un racord nou. Am sunat presedinta si in secunda in care i-am spus ce s-a intamplat a inceput literalmente sa urle la mine (exista martori) si sa spuna, citez "o sa platesti din buzunarul tau pana nu o sa mai poti, costa enorm sa se dea drumul la gaze, ai facut o prostie colosala, cand ai simtit miros de gaz trebuia sa ma suni pe mine intai si nu la 112". Va spun sincer ca am ramas masca si tot ce am putut sa ii spun a fost ca o reclam la politie pentru amenintari. Tot episodul s-a intamplat acum o ora. Ce fac in acest moment? Nu cred ca e normal ca in fata unui astfel de pericol - usturau ochii de la cat gaz era in apartamentul vecin - sa nu sun imediat la 112. Am anuntat imediat reprezentantul Distrigaz care era inca in apartamentul vecin si acesta a spus ca daca exista un contract legitim cu compania care monteaza racorduri atunci ei pot da drumul la gaze. Nu stiu ce contracte a incheiat doamna Presedinta dar in acelasi timp as vrea sa stiu daca o pot actiona legal pentru amenintarile facute telefonic si in prezenta martorilor (vecina care mi-a dat nr de telefon al Presedintei si care a auzit discutia).

Orice sfat / idee m-ar ajuta si va multumesc mult in avans. Inca o data imi cer scuze daca nu incadrez corect intrebarea dar sper sa ajunga la cine ma poate ajuta.

Cu stima,
Eugen
Inchidrea si deschiderea robinetului de gaz nu costa nimic asa ca temerea presedintei este nefondata.
Poate-i trece in noaptea asta si maine va chema o firma, cu sau fara contract, nu are importanta si care va inlocui robinetul si va verifica instalatia. Firma trebuie sa fie autorizata si sunt multe asemenea firme.

Daca presedinta mai are si alte asemenea iesiri, atentionati-o si poate alegeti alt presedinte la urmatoarea adunare generala.
Sper ca pana sa cititi acest mesaj al meu v-ati mai calmat.
Am patit ceva asemanator la blocul in care locuiesc.
Bref:
O vecina a simtit miros de gaze, a sunat la.... n-are importanta unde, cert este ca a venit un operator Distrigaz si a inchis bransamentul. S-a prezentat la mine (administrator) sa-i semnez hartia de oprire gaze si mi-a spus cum se rezolva problema.
Uitati cum:
- se contacteaza o firma agreata ANREE - se gaseste pe site-ul GDF Suez o lista cu asemenea firme.
- firma isi trimite meseriasii care constata defectiunea.
- daca e o defectiune pe coloana comuna + "T-ul", atunci se repara, factura si chitanta i se dau administratorului care plateste reparatia.
- daca e o defectiune la partea individuala, se repara si proprietarul plateste.
- firma deschide bransamentul si face raport de lucrare catre Distrigaz care inchide ciclul - defectiune semnalata, raport de defectiune, inchidere bransament, reparatie, deschidere bransament, raport de rezolvare problema.

Dv. nu aveti de ce sa platiti nimic, ba dimpotriva vi s-ar putea multumi pentru promptitudine.
D-na presedinta ar putea sa-si foloseasca mai eficient energia din urlete, punand mana pe telefon, achitandu-se de responsabilitatile pe care le are prin lege.
Buna seara,

Va multumesc mult pentru raspuns. Da m-am mai calmat dar asta s-a intamplat acum dupa raspusul dvs si cel al dl-ui Adriantot.

Intrebarea mea acum este, daca discut cu dansa maine si imi spune ca trebuie sa platesc eu ceva, in afara de a o informa asupra datelor transmise de dvs mai sus pot face ceva? Nu vreau sa stau cu dropul de sare deasupra capului dar incerc sa adun cat mai multe informatii pentru a le prezenta doamnei daca situatia o cere.

Cu stima,
Eugen
Ce v-am spus noi este suficient.

Daca se abate de la ceea ce v-am scris si cumva ii da prin cap sa va puna pe dv., intr-un fel sau altul, sa platiti ceva, musai sa faceti o sesizare la primarie, la compartimentul de relatii cu asociatiile de proprietari.
Oricum, operatorii de la firma stiu bine ca factura se face fie pe asociatie - pentru partea comuna, fie pe numele propriietarului - pentru partea individuala.

In niciun caz sa nu platiti nimic din aceasta poveste.
EugenSoineanu a scris:

daca discut cu dansa maine si imi spune ca trebuie sa platesc eu ceva,

Dvs nu aveti ce sa continuati discutia cu presedinta de asociatie
Dvs nu va revine obligatia sa platiti ceva
Dvs ati actionat prompt pentru stoparea unui eventual pericol,de restul,trebuie sa se ocupe proprietarul la nivelul apartamentului unde a fost defectiunea si presedinta de asociatie
o sa platesti din buzunarul tau pana nu o sa mai poti, costa enorm sa se dea drumul la gaze, ai facut o prostie colosala, cand ai simtit miros de gaz trebuia sa ma suni pe mine intai si nu la 112"

Este falsa sustinerea ca deschiderea gazelor este in sarcina persoanei care a apelat serviciul de urgenta
Mai mult,presedinta de asociatie nu reprezinta autoritate competenta sa intervina asupra instalatiei de gaze de pe partea comuna sau privata

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari fara administrator claudia_petre87 claudia_petre87 Buna ziua, Detin un apartament in orasul Mioveni, jud. Arges. In acest bloc toata lumea are contorizare individuala la apa, gaze, factura de gunoi se ... (vezi toată discuția)
Consum apa nedeclarat Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua. Locuiesc la bloc, si am o problema cu modul in care se calculeaza cheltuielile cu apa. Toti vecinii au apometre, niciunul nu este verificat ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre asociatii de proprietari MrV MrV Buna ziua tuturor, Am cateva intrebari pentru comunitatea avocatnet. Stiu ca unele din intrebari au raspunsul pe forum, alte raspunsuri nu le-am gasit. In ... (vezi toată discuția)