avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua. Va rog respectuos sa ma ajutati, daca se poate, cu urmatoarea problema:
Timp de doi ani am fost angajata la o unitate, unde mi-am incetat activitatea pe data de 8.12.2014, urmand sa ma angajez la o alta firma incepand cu data de
27.03.215 cu un salariu minim pe economie. In perioada 08.12.2014-27.03.2105 nu am avut nicio activitate si nici nu ma incadrez in vreo situatie speciala.
Incepand cu data de 05.06.2015 am intrat in concediu medical pentru ca am sarcina cu risc.
Exista vreo posibilitate din punct de vedere legal sa obtin indemnizatia pentru crestere copil?Specific ca am si sarcina gemelara.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:33, 12 Iulie 2015
Care este data prezumata a nasterii ?
03.12.2015, insa fiind sarcina gemelara este posibil sa nasc inainte de termen, prin luna noiembrie
In acest caz, perioada eligibila pentru indemnizatia CCC va fi ianuarie - decembrie 2015 sau decembrie 2014 - noiembrie 2015.

Din ce ati postat dvs, va ramane neacoperita perioada ianuarie - februarie 2015, situatie in care nu veti putea beneficia de indemnizatia prntru CCC.

Poate tatal copiilor indeplineste conditiile pentru a beneficia de asa ceva sau poate solicita direct acordarea stimulentului de insertie , situatie in care va primi pe langa salariu si alocatia de stat pentru copii , suma de 500 lei.
Sotul nu se incadreaza din pacate. Nu se poate face nimic din punct de vedere legal pentru a beneficia de indemnizatie, nu doar de cei 400 lei(200+200)?
Cei 500 lei sunt platiti de catre stat sau angajator?
Multumesc de raspuns
Stimulentul de insertie este platit de stat.

Posibilitate ar fi , si anume : o angajare retroactiva, insa cel care va angajeaza este pasibil de aplicarea unei sanctiuni contraventionale din partea instituțiilor abilitate.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Beem Beem Am terminat facultatea anul acesta cu licenta in septembrie, iar acum sunt insarcinata. As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie luanduse in ... (vezi toată discuția)
Concediu cresterea copilului pentru tata mariana1983 mariana1983 buna ziua ma numesc mariana si stau acasa cu un copil de clasa 1 si am dori sa mai facem un copil.Va rog sa-mi spuneti daca tatal ar avea dreptul de cresterea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului Valentina_B Valentina_B buna ziua.am si eu o intrebare privind acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului.am absolvit facultatea in iulie,la zi, si acum sunt inscrisa la ... (vezi toată discuția)