avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce inseamna ,, a nu instraina concesiunea,,
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce inseamna ,, a nu instraina concesiunea,,

Se refera la terenul concesionat sau la numele din contractul de concesionare(persoana care are si obligatiile financiare
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:45, 17 Iulie 2015
Se refera la obiectul contractului de concesiune. Care este obiectul contractului?
In plus, in principiu si in general, contractele de concesiune au un puternic caracter intuitu personae, adica sunt strans legate de persoana celui care a incheiat contractul.

De ce? Ce va trece prin cap sa faceti?
Mama a concesionat o bucatica teren pentru o anexa casa.Daca acum vrea sa vanda sau sa doneze casa ce trebuie sa faca?Multumesc
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2015
marianaov, utilizator
In contractul de concesiune, ce scrie, care este obiectul contractului? Concesiune pentru anexa casa? Asa scrie in contract sau mama a facut anexa cu de la sine putere?
Are autorizatie de construire pentru anexa respectiva, cand s-a construit?
Obietul contractului il reprezinta terenul pe care se construieste anexa casei.Concesiune pentru anexa casa.Anexa are autorizatie de constructie.In contractul de concesiune se specifica ,ca concesiunea nu se poate instraina
Ar mai fi interesant de stiut:
- data incheierii contractului
- data edificarii constructiei
- durata si pretul concesiunii

Pana clarificati punctele de mai sus, va pot spune sub o anumita rezerva (caci nu stiu exact ce hartii aveti acolo), ca dreptul de concesiune asupra terenului se transmite în caz de înstrăinare a construcţiei pentru a cărei realizare acesta a fost constituit, insa este posibil ca pretul concesiunii sa difere pentru viitorul proprietar.

Alte discuții în legătură

Teren concesionat lumynyta lumynyta buna ziua, pe un teren concesionat pe 49 ani se poate construi locuinta, poate ma ajuta cineva si imi da un rasp, multumesc (vezi toată discuția)
Concesionare / cumparare teren primarie Cr!sS Cr!sS Din cate am citit eu pe net, pentru a concesona un teren de la primarie, se organizeaza o licitatie (se poate si fara ) si se stabileste o suma pentru teren ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara un apartament intr-un bloc construit pe un teren jumatate proprietate jumatate concesionat ? PARASCHIV NICU PARASCHIV NICU Vreau sa achizitionez un apartament aflat intr-un bloc nou. Blocul este construit pe un teren in suprafata de 350mp din care 250mp proprietate si 100mp ... (vezi toată discuția)