avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Izolatie polistiren, casa intra pe terenul vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Izolatie polistiren, casa intra pe terenul vecinului

Buna ziua,
Am autorizatie de consolidare si extindere pentru o casa in Bucuresti. Casa are 2 pereti construiti pe limita de proprietate (lateral-stanga si spate). Pe parcursul lucrarilor am reconstruit peretele din spate (pentru ca era precara caramida) exact pe acelasi loc si acum sunt in situatia in care constructia e gata la rosu si trebuie termoizolata.

Vecinul din spate avea construit un garaj al carui spate era propriu-zis zidul casei vechi (pe 1/3 din lungime) si un garaj (restul de 2/3). Garajul l-am demolat (tot pe baza unei autorizatii) si, pentru ca am vrut sa fiu de buna credinta, i-am refacut spatele garajului vecinului pe cheltuiala mea (adica am ridicat din nou zidul casei cu caramida buna si am facut gardul in locul fostului spate de garaj.

Problema a aparut astazi cand vecinul m-a sunat sa-mi zica ca el nu este de acord cu faptul ca eu imi voi izola termic casa cu polistiren de 10cm + 2-3cm tencuiala + decorativa.

Ideea e in felul urmator: 1. avand in vedere ca zidul este exact pe aceeasi pozitie ca inainte, am dreptul sa mi-l izolez termic?. 2. in cel mai rau caz, daca doar il tencuiesc, are cum sa imi refuze cei 2-3cm de tencuiala + decorativa?

As prefera sa o rezolv amiabil insa, in cel mai rau caz pot ajunge si in instanta...
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:56, 25 Iulie 2015
daca sunteti in limita de drept a proprietatii(adica nu intrati la vecin cu constructia propriuzisa) , nu aveti nici o retinere din punct de vedere legal, privind parerea vecinului .
bineinteles , dupa finalizarea lucrarii de placare cu polistiren(nu anvelopare , cum am mai citit) , si dupa tencuiala cu adeziv(este impropriu spus 2-3 cm ...se aplica maxim 1 cm , altfel riscati sa va cada toata "munca" pe jos) si dupa aplicarea decorativei care nu are granulatie mai mare de 0,5 cm ....sa faceti curatenie , ca sa nu fie motiv de cearta.
Tencuiala e 2 cm, daca la tencuiala se refera.
Depinde de autorizatie, de acte, de proiect...
AVLIL a scris:

Tencuiala e 2 cm, daca la tencuiala se refera.
Depinde de autorizatie, de acte, de proiect...


nu este tencuiala propizisa , este un adeziv care se aplica pe polistiren , la fel ca si gletul pe perete(banuiesc ca ati vazut sau auzit) . acel adeziv , numit si masa de spaclu , se aplica pentru eficienta polistirenului cat si pentru protectia lui , apoi se poate vopsi sau , peste care se aplica tencuiala decorativa care este asemanatoare...sa zicem prin absurd , cu lavabila.
deci nu este vorba de tencuiala care se aplica in modul clasic...
dar , stiti cum sunt vecinii....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cred ca unii nu au ce face altceva decat probleme celor din jurul lor, nu inteleg pana unde poate sa mearga rautatea oamenilor, chiar nu poate sta vecinul fara 2-3-10 cm de pamant, eu una nu am facut si sper sa nu fac vreodata( poate la batranete o iau pe campii) rau cuiva doar de dragul de a nu avea omul tihna. Poate faptul ca arata mai bine peretele finisat si vopsit il deranjeaza, chiar nu inteleg astfel de oameni si din pacate sunt multi.
Sper din tot sufletul sa reusiti sa rezolvati problema.
Mult succes
Ok, multumesc, totusi se poate spune concret ca am macar voie sa-mi tencuiesc zidul? pana la urma autorizatia de constructie am obtinut-o cu zidul pe hotar (cum era si inainte). Inteleg ca ies cu polistirenul pe terenul lui dar nici macar s-o tencuiesc nu am dreptul?!?!

Am fost la discutie cu omul azi si m-a si amenintat cu "relatiile" lui si ca daca vreau sa pun polistiren trebuie sa-i dau bani si el imi da declaratie notariala ca e de acord. Am si inregistrat convorbirea si as putea sa-i organizez un flagrant pentru santaj pentru ca din ce am impresia eu cred ca nu ma va lasa nici macar sa tencuiesc peretele.

Sincer, decat sa-i dau bani prefer sa n-am termoizolatie pe peretele ala. Repet insa, are cum sa ma opreasca sa tencuiesc?

Orice raspuns avizat e bine venit. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Bună ziua, sunt proprietar din anul 1981 al unui imobil construit ... Oanenka Oanenka Bună ziua, Sunt proprietar din anul 1981 al unui imobil construit în anul 1893. Unul din pereții casei mele, cel fără ferestre, a făcut corp comun, prin ... (vezi toată discuția)
Viciu ascuns crissti19 crissti19 Buna ziua, in urma cu 2 ani am achizitionat un imobil ( casa ) de la o pers fizica care se ocupa cu ridicarea si vanzarea de case, la un nivel mic, 2-3 case pe ... (vezi toată discuția)
Termoizolatie peste limita de proprietate adrianm21 adrianm21 Buna seara As avea nevoie de un sfat privitor la modalitatea de solutionare/actiune, in cazul in urmatoarea situatie: am cumparat o casa a carei teren, mai ... (vezi toată discuția)