avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Rugaminte lamuriri privind incetarea CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Rugaminte lamuriri privind incetarea CIM

Buna ziua,

Va scriu cu rugamintea de a ne da cateva lamuriri privind decizia de incetare a contractului de munca primita de sotul meu din partea angajatorului la intoarcerea din concediu paternal. Sotul meu a depus in urma cu 16 zile cerere de efectuare a concediului paternal de 15 zile (ca urmare a absolvirii unui curs de puericultura), angajatorul avand la acel moment mentionate in regulamentul intern 2 zile pentru nasterea unui copil in loc de 5 cum prevede legislatia in vigoare. In urma verificarii la ITM, angajatorul a fost de acord ca sotul meu sa stea in concediu paternal 15 zile in loc de 12 cum considerase compania initial. Astazi, la intoarcerea la serviciu, i s-a dat sa semne un document numit "Decizie de incetare a contractului individual de munca", sotul meu avand perioada de proba incepand cu 24 aprilie 2015, apoi incepand contractul de munca pe perioada nedeterminta care contine o clauza pentru angajat conform careia contractul de munca nu va fi mai scurt de 24 luni. Avand in vedere data angaarii si concediul paterna, astazi este ziua 92 de la angajare. Intrebarea noastra este daca angajatorul poate emite o astfel de decizie pe care sotul meu nu a semnat-o inca. Conform CIM, perioada de preaviz este de 45 zile, probabil dupa terminarea perioadei de proba. Perioada de proba se poate considera incheiata sau nu avand in vedere efectuarea concediului paternal de 15 zie.

Multumesc anticipat entru lamuriri,
Cristina Iordache
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:55, 25 Iulie 2015
1. Cand a inceput sotul dvs. activitatea?

2. Care este durata perioadei de proba inserata in c.i.m.?
Durata perioadei de proba este de 90 zile, a inceput activitatea in data de 24 aprilie 2015.
Perioada de proba expira in data de 23.07.2015.

Cu ce data a incetat c.i.m. si cu ce articol?
Multumesc, asta doream sa stiu.
Si anume daca perioada de proba se prelungeste cu zilele nelucrate.
Din cate inteleg indiferent daca au fost zile de concediu (in acest caz 2 zile concediu de odihna + 15 zile concediu paternal) printre cele 90 de zile de proba, in ziua 91 calendaristica perioada de proba s-a terminat.
Cim-ul se dorea incetat incepand cu data de 24.07.2015 si fara a fi evidentiat vreun articol.
Multumesc!
Concediu de odihna nu prelungeste durata perioadei de proba.

Alte discuții în legătură

Perioada proba Ancc Ancc Buna ziua! Daca sunt angajata din luna iunie intr-o companie cu un comtract cu perioada de proba de 90zile avand un concediu solicitat si aprobat incepand din ... (vezi toată discuția)
Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)
Preaviz la demisie ramonaalina ramonaalina Ca angajat care îmi dau demisia, care este termenul legal de zile de preaviz și cum îl pot scurta? Concediul de odihna rămas, prelungește preavizul, dacă ... (vezi toată discuția)