avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... scandalagii la intrare in scara se poate face ceva in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

scandalagii la intrare in scara se poate face ceva in acest sens?

Buna ziua tuturor, si sa auzim numai de bine!

Am si eu o mare nedumerire: de ceva timp la scara blocului mai exact p etreptele de la intrare au inceput sa se adune grupuri de tineri care nu locuiesc in acest bloc si nici in jur ci la o distanta considerabil de mare. Ce fac acesti tineri pe langa faptul ca nu tin cont de programul de liniste, manca seminte,fumeaza,uneori beau bere, joaca carti, uneori pe bani.
Toate bune dar deabia poti intra in scara blocului de ei, injura ca la usa cortului, am incercat sa le explic au inceput sa aiba un limbaj vulgar.
Se poate face ceva legal, dat fiind faptul ca sunt minori desi sunt cu un cap mai inalt decat mine?
Am incercat sa le explic calm ca nu e bine ce fac si din moment ce nu ei platesc femeia de servici si nu fac parte din asociatie nu au nici un drept sa stea, i-am amenintat ca sun la politie nici ca ii dureau in cot, apoi in ziua urmatoare ma luau la misto cand vine politia.
M-am enervat si am luat aparatul si le-am facut poza au luat-o la fuga, dar m-am asteptat dupa gardul viu si m-au urmarit sa vada in ce masina ma urc apoi au iesit si vociferau ca o sa o rezolve ei masina.
Acum mie imi pare rau ca am luat atitudine pentru ca mi-am creat singur probleme.
Am fost la politie doar sa ii intreb daca are rost sa fac reclamatie daca e legal sa stea in fata scarii si sa faca ce galagie ,murdarie,etc. Ei m-au pus sa completez o reclamatie, eu ce rezolv cu acea reclamatie?ca mie o sa imi sparga geamurile si masina si cu putin ghinion o sa ma aleg si cu o bataie pentru ca ceilalti vecini stau bine mersi si nu misca un deget tocmai din aceelasi motiv pentru ca daca indrasnesti sa te revolti o iei in barba. Problema este ca tineri cresc, sunt razbunatori, locuiesc in zona si mai devreme sau mai tarziu tot o sa se razbune.
In caz ca se intampla ceva, la o singura persoana am reusit sa ii faca o poza clara poate fi trasa la raspundere, pentru ca prinzandu-l pe acesta ii gasesti si pe ceilalti. Sa ne ferasca Dumnezeu sa se ajunga la lucruri de genul.
Stiti ce ma deranjeaza lasitatea oamenilor, cei de la parter nu au luat nici o atitudine desi baieti mai au putin si le scuipa sau intra pe geam.
Acum vreau sa va intreb exista vreu temei legal sau masuri care se pot lua avand in vedere ca sunt minori si nu sunt sigur ca treptele pana la intrare in bloc fac temeiul proprietati asociatiei; daca se poate incadrala tulburarea linistii publice si in final poti sa chemi la nesfarsit politia sa ii imprastie cand ei au alte lucruri mai grave de rezolvat sau imi caut alt apartament si ma mut.
Multumesc pentru promptitudine va doresc numai lucruri bune!
Claudiu
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:22, 19 Septembrie 2009
Normal ar trebui sa se ia atitudine in privinta acestor galagiosi. Incercati sa luati lrgatura si cu politia de proximitate. trebuie sa existe u n agent care sa se ocupe de zona respectiva si care sa poata fi sesizat cu tot felul de probleme printre care si deranjarea linistii publice.Practic , ceea ce se intampla, este un mod prin care se aduce atungere exercitiului normal al dreptului dvs. de proprietate si sunteti indreptatit sa luati atitudine , daca nimeni altcineva nu o face. Probabi l ca ceillalti vecini se tem sa le zica ceva. este bine ca ati reclamat, daca cei de lap olitie nu vor face nimic, reveniti si vedeti care este situatia , pe baza nr. de inregistrare al sesizarii dvs. Chiar daca sunt moniri , parintii acestora vor trebui sa raspunda , poate chiar prin plata unei amenzi administrative.
"Exista un drept al celui intelept,dar nu un drept al celui mai tare"-J.JOUBERT-Cugetari

Ati facut ceea ce trebuia sa faceti,in ciuda pasivitatii vecinilor dvs.Probabil ca ofiterul de proximitate va lua legatura cu parintii minorilor care va deranjeaza prin atitudinea lor si poate atitudinea acestora va suferi schimbari.Pe de alta parte ,le-ati aratat vecinilor pasivi calea de urmat in astfel de situatii stanjenitoare.Chiar daca veti,suferi unele daune,ceece nu este de dorit,cercul suspectilor este deja format,din momentul depunerii plangerii de catre dvs.Sa speram ca si atitudinea vecinilor va fi una mai demna.Ei,prin atitudinea dvs.,au primit o lectie de civism
De aceea exista politie , sa apelati al ea. Ati procedat corect.
Exista in politie si angajati care se ocupa de acest gen de probleme, politia de proximitate.
Poate reusiti totusi sa convingeti inca cativa vecini sa reclame acest lucru, poate o plangere semanta de mai multi locatari este mai repede luata in seama.
E bine ca ati reclamat. Va sugerez sa faceti o sesizare si catre presedintele asociatiei de proprietari. Poate reclama si alti vecini. Oricum rugati-l pe presedinte sa faca si o sesizare la Politie din partea asociatiei. Sesizarea asociatiei va intari prin confirmare spusela dv si vor vedea cei de la Politie ca e o treba serioasa si vor supraveghea zona mai bine macar o perioada. Pot fi chemati parintii la sediul politie dupa ce politia o sa constate cine sunt copii si ce anume fac acolo.
Multumesc pentru promptitudine!
Am incercat la asociatie din pacate sunt oameni in varsta care nu, au curajul sau chef sa ia atitudine si prefera sa astepte sa se rezolve de la sine insa am gasit la secretara comitetului intelegere si sprijin si spre sa obtin niste semnaturi.Pentru un moment am castigat in sensul ca s-au mutat in spatele blocului si consumau bere la pet de 2l unde politia nici din gresala nu ajunge si am inceput sa fac sport in sensul ca mi-am lasat masina la vreo 5km de casa pana vor renunta sa o caute producandu-mi daune.
Vroiam sa va intreb daca este legal ca am afisat pe usa de la intrare extrase din legea 61 mai mult sa ii infric pe pustani, i-am vazut ca studiau dar si pe locatari care nu intreprind nici o masura pentru ca am impresia ca nu stiu ce drepturi au.
Multumesc!
Va doresc o zi buna tuturor si sa auzim numia de lucruri bune si in tara noastra!
Claudiu

Alte discuții în legătură

Deranjarea linistii publice Eduardito Eduardito As dori sa stiu daca pot suna la urgente pentru a sesiza tulburarea linistii publice si daca cei reclamati vor afla datele mele de contact,am un vecin care ... (vezi toată discuția)
Ce masuri pot fi luate impotriva vecinilor galagiosi? cedeandreea cedeandreea Buna ziua. De citeva saptamini, vecinii noi de deasupra apartamentului meu fac niste zgomote incredibile in podea, respectiv tavanul meu. La sfirsit de ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii in scara blocului androidu androidu De doua luni in scara blocului la intrare ,unde locuiesc , zilnic , seara de seara, se string trei fete si rtei, cinci baieti, cu virste intre 16 si 19 ani, de ... (vezi toată discuția)