avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Parlamentul European - eliminarea costurilor de ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Parlamentul European - eliminarea costurilor de roaming în UE

Comisia pentru industrie de la Parlamentul European a aprobat acordul nepolitic cu guvernele UE și Comisia pentru eliminarea costurilor de roaming în UE. Prețurile ar trebui să scadă deja de anul viitor, iar de la 15 iunie 2017 apelurile din alt stat UE sau urmărirea unui meci pe internet pe mobil vor costa la fel ca în țara de origine.

UE a redus costurile serviciilor în roaming din 2007. Parlamentul European a cerut în mod repetat eliminarea totală a acestora. Pe 30 iunie 2015, Parlamentul, Consiliul și Comisia au ajuns la un compromis privind regulamentul telecomunicațiilor, care prevede abolirea costurilor de roaming de la 15 iunie 2017, cu o perioadă de tranziție între 30 iunie 2016 și 14 iunie 2017.

Compromisul mai prevede primele reguli UE privind neutralitatea internetului pentru asigurarea accesului deschis la conținutul internetului, fără discriminări.

„Este o mare realizare pentru Parlamentul European. Am reușit să punem capăt roaming-ului și să garantăm un internet deschis”, a spus raportorul Pilar del Castillo Vera (PPE, Spania) după votul în comisie.

Costuri roaming maxime (în euro, fără TVA):

Acum
Între 30 iunie 2016 și 14 iunie 2017
De la 15 iunie 2017
Un minut din apelul lansat
0,19
Prețul intern + taxă de maxim 0,05
Folosirea telefonului mobil în străinătate = același preț ca acasă
Un SMS trimis
0,06
Prețul intern + taxă de maxim 0,02
Un megabit folosit (date)
0,20
Prețul intern + taxă de maxim 0,05
Un SMS primit
gratis
Un minut din apelul primit
0,05
Nu trebuie să depășească media maximă a tarifului de terminare fixat pentru Uniune.
*Regim tranzitoriu până când Comisia va aborda acest subiect.

Ce urmează

Votul final în plan este prevăzut pentru toamnă (probabil în octombrie).

Dacă este aprobat, regulamentul va intra în vigoare la 30 aprilie 2016.

sursa: [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Telefonie mobila - roaming! traian36 traian36 stimati romani,sa nu uitam ca suntem ROMANI,ne duce capul la tot felul de smecherii si daca suntem prinsitot noi stim cum sa facem sa iesim din ... (vezi toată discuția)
Pot obține rezilierea contractului de telefonie dacă firma a modificat tarifele? Billy89 Billy89 Buna seara. Pe scurt problema mea este urmatoarea. Sunt plecat in Marea Britanie din anul 2016. In iunie 2017, dupa ce tarifele de roaming au fost eliminate, ... (vezi toată discuția)
Factura uriasa la tel mobil datorita traficului de date EIA EIA Sunt titularul unui abonament de telefonie la O*****. Telefonul a fost folosit de fica mea in varsta de 10 ani (am si declarat-o pe situl lor ca ... (vezi toată discuția)