avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Reclame in usa acces apartament
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Reclame in usa acces apartament

Buna ziua
Ne confruntam cu urmatoarea problema: o multime de furnizori, firme, isi fac reclama atarnand in clantele usilor, ori bagand in deschizatura usii, reclame, fluturasi.
Avem cutii postale, avem interfon.
In baza carui temei legal am putea sa ii obligam sa nu mai foloseasca usile de acces in apartamente pentru a-si plasa reclamele ci sa se foloseasca de cutiile postale, care au aceasta destinatie?
Exista vreo prevedere legala legata de siguranta locuintei, ori folosirea abuziva a proprietatii fara acordul proprietaruului (usa acces).
Mentionez ca politia de proximitate ne-a avertizat sa avem grija sa nu lasam indicii care sa poata fi facilita spargerea apartamentelor, iar aceste reclame ramase agatate in usi-atunci cand nu venim acasa mai multe zile- pot fi un asemeanea indiciu.
S-au spart apartamente in bloc.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mfior , utilizator 20:12, 20 Septembrie 2015
problema este foarte delicata si nu cunosc o metodata efcienta 100% (in afara de a monta camere video, dar fiind scumpe majoritatea membrilor asociatiei nu isi dau acordul).
La noi la scara s-a luat masura mutarii cutiilor postale la intrarea in bloc, imediat cum deschizi usa care este prevazuta cu interfon. dupa ce ai pasit in scara blocului exista un spatiu de 5 trepte care trebuie urcate pentru a ajnge la a doua usa de acces in bloc. aici am intervenit din nou si din acea usa de metal s-a montat una de termopan si un al doilea interfon.
S-au spart si la noi pe scara apartamente dar de cand a fost montat si cel de-al doilea interfon si s-a cazut de comun acord in cadrul adunarii generale sa nu permitem accesul necunoscutilor a scazut nr, spargerilor de apartamente.
Ex concret: vine dl x cu pliante prin care se face reclama la magazinul z. pt a putea in bloc trebuie sa sune la interfonul care ii permite accesul strict intre usa de la bloc si cele 5 trepte unde sunt montare cutiile postale. daca vrea sa intre in bloc trebuie sa sune la cel de-al doilea interfon unde, daca ii raspunde cineva, va fi luat la rost ca a sunat gresit si deranjeaza si nu are motiv temeinic sa sune acolo munca lui s-a terminat la plasarea reclamelor in cosul destinat special pt reclame situat langa cutiile postale.
si noua ne-a luat vreo 2 ani sa facem aceste modificari care sa multumeasca pe toata lumea dar am observat ca in timp oamenii au devenit mai cooperanti intre ei si daca vad persoane necunoscute imediat le iau la intrebari la cine au venit, cu ce treaba si etc. Poate e un mijloc primitiv de aparare a proprietatii si sigurantei persinale dar la noi functioneaza.
cu stima, cassy
Multumesc,
E destul de greu, fiind bloc cu 60 apartamente pe scara din care mult peste 50% sunt locuite de chiriasi, e greu sa facem ceva la modul relatat de dvs. Acela merge intr-o scara cu mai putine apartamente.De abia am reusit sa-i convingem sa montam un interfon.
Puneti un afis la intrarea in scara prin care sa ii avertizati ca nu doriti reclame pe clanta usilor ci sa le puna la cutii. Puteti si sa le spuneti ca daca insista e pericol de accidentare la degete.

Altfel nu prea aveti cum sa ii impiedicati sa le agate de clanta.
In afara de asta pentru ei este un mod de a-si castiga existenta.
Poate au si controlori care vin dupa ei si se uita la usi daca sunt atarnati fluturasii de usi...
Puteti depune sesizare direct la sediile firmelor care isi agata reclamele de clanta , e simplu , acolo in flyere au si un nr. de contact.
Pe calea de acces in scara/imobil puneti la loc vizibil anunt Afisajul interzis
Problema esentiala o constituie usurinta cu care patrund persoanele care lasa reclamele in conditiile in care majoritatea imobilelor de locuit in comun sunt prevazute cu interfon,respectiv este necesar sa fie educati proprietarii sa nu mai permita accesul ,deoarece multi dintre cei care se ocupa de amplasarea fluturaselor cu reclame se dovedesc ulterior responsabili sau complice la sustrageri de calorifere,geamuri/usi termopan
Datele stocate de sistemele de supraveghere au demonstrat de multe ori ca multi dintre aceia care lasa reclame la manerul usii de acces la apartamente ,incearca sa vada daca usile sunt inchise
Multi proprietari ,mai ales cei in varsta,mergand pe pricipiul ca este instalat interfon,nu mai inchid cu sistem de siguranta usa de acces in apartament,aspect pe care multi certati cu legea il folosesc in interes personal si in detrimentul proprietarului

Alte discuții în legătură

Reclamele din cutia postala sau cele agatate de usa apartamentului aeg aeg Am fost plecata pentru 6 saptamani de-acasa si la intoarcere am gasit cutia postala de la parterul blocului, infundata cu fel de fel de reclame, iar ... (vezi toată discuția)
Lupta impotriva reclamelor agresive puse in usa si pe clanta usii Auteka Auteka Buna ziua Cunoasteti vreo lege care sa stopeze firmele (de la reclame de pizzerii pana la reclamele companilor mari) sa nu mai puna in mod agresiv zilnic tot ... (vezi toată discuția)
Montarea de cutii postale la 15 cm de usa apartamentului meu laviniadsc laviniadsc Locuiesc intr-un apartament situat la parterul unui bloc cu 9 etaje si 6 scari. La intrarea in fiecare scara a blocului este o distanta de aprox. 2 metri dupa ... (vezi toată discuția)