avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Presupunere spalare de bani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Presupunere spalare de bani

Buna ziua, va scriu in legatura cu o presupusa spalare de bani.Spun asta deoarece am motive temeinice. Pe scurt: am aplicat pe Bestjobs, pentru post de asistent economic la compania [editat]. Mi s-a trimis pe maill propunerea de a face parte din echipa lor, mail care continea programul de lucru si responsabilitatile si sa completez chestionarul atasat la mail, lucrul pe care l-am facut Pana aici toate bune, pana in momentul cand am fost sunata si de aici incepe " angajare" . "Angajatorul" roman dar cu accent de "strain " pentru ca incerca sa ma convinga ca nu stie romaneste bine, m-a intrebat daca stiu ce presupune jobul, atributiile ce mi revin, etc.La randul meu l-am intrebat unde are sediul compania si a ezitat raspunsul, apoi l-am intrebat cand pot venii la interviu la care mi a spus ca dupa perioada de proba adica dupa 2 saptmani, perioada in care trebuie sa dovedesc ca sunt potrivita postului.( am verificat aceasta companie si exista cu sediul in Brasov) La un moment dat ma intraba daca am cont personal activ, daca am datorii si daca am limita de tranzactii pe acesta. I-am zis ca nu stiu aceste amanunte, la care respectivul m-a indrumat la banca sa lamuresc aceste aspecte. Limita de tranzactii trebuie sa fie minim de 25000ron/zi sa nu am datorii si sa fie activ. am intrebat de ce trebuie sa am aceasta limita. "Pentru ca o sa faceti tranzactii de la companie la alta" mai exact: mi se va vira o suma de bani in contul meu dupa care eu trebuie sa o virez in contul altei companii. Mi se pare foarte dubios mai ales ca acest lucru poate sa faca ei ca si companie. Un alt amanunt care mi-a dat de ganditi era salariul fff bun avand in vedere activitatea ( 4500Ron/luna) si asta sa lucrez de acasa sau de la sediul companiei. Cum ar trebui opriti acesti " Angajatori"?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 August 2015
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters284213 , utilizator 13:06, 27 August 2015
Intr-adevar nu pare ceva legal, cred ca ar trebui sa sesizati Politia(Serviciul de investigare al fraudelor), in legatura cu aceste aspecte.
~ Conținut șters la cerere ~
Nu stiu daca am procedat corect, dar am facut sesizare la DIICOT.
Nu este problema, daca nu sunt competenti, se trimite pe cale administrativa la organul competent, important este sa indeplineasca sesizarea conditiile de forma prevazute de lege.
Condiitle de froma prevazute de lege...adica? nu s-a facut inca infractiunea, ideea e ca vreau sa previn ca sa nu pateasca altcineva. Eu mi-am dat seama la timp dar nu toti reusesc asta...

Alte discuții în legătură

Procedura Vulturudac Vulturudac e normal cand te duci sa depui plangere penala la diicot sa te trimita pe tine dupa probe si sa nu ti primeasca plangerea? (vezi toată discuția)
Plangere penala prin email refuzata ContSters277534 ContSters277534 Tocmai am primit inapoi, cu refuz de tratare de la sectia de politie, o plangere penala pe care am trimis-o prin e mail ca vezi doamne nu e semnata ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre o plangere normala si o plangere penala? ... silviu39 silviu39 care este doferenta dintre o plangere normala si o plangere penala? si ce acte ai nevoie pt a depune o plangere penala? si daca se poate depune o plangere ... (vezi toată discuția)