avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Facem transport de banii, fara arme cu masini ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Facem transport de banii, fara arme cu masini neblindate

Sunt angajat pe functia de Ag Interventie rapida la o anumita firma,iar firma respectiva are stabilit in contract ca data de salarizare data de 25 a lunii, iar ei dau salariul cu intarziere pe 4-5-6-8 a lunii urmatoare iar la uni dintre colegi le baga salariul fractionat ,le este oprit 25%-40% din salariu fara vreo explicatie,masinile de interventie rapida nu sunt dotate cu seif si nu sunt blindate iar de multe ori ne trimit sa circulam cu ele si cu placutele de frana uzate chiar si atunci cand ni se spune de catre autoservice ca prezinta un pericol in circulatie ,iar seful nostru ne pune sa facem transport valorii de sume colosale, miliarde de lei si zeci de mii de euro fara sa ne asigure arme noua sau insotitorilor prin asta ne pune in pericol integritatea fizica si corporala si chiar viata, dar lor nu le pasa.
Stiu ca banii sunt asigurati dar viata noastra nu este asigurata de catre nimeni, noi suntem amenintati daca nu vrem sa ne urcam pe masina ca ne desface contractul de munca.
Ce putem face unde sa ne adresam ne este frica ca intr-o buna zii vor afla si alte persoane despre aceste lucruri si vor astepta masinile pe traseu si ne vor jefui si pe noi ne vor ucide.
Ce putem face unde sa ne adresam sa se poata indrepta lucrurile.
Daca ii actionam in instanta si ne vor desface contractele de munca ce putem face sau ce putem obtine?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:11, 24 August 2015
Ma indoisc de faptul ca , in eventualitatea ca s-ar intampla ceva, exista o companie de asigurari care sa despagubeasca, daca masinile de transport valori nu corespund normelor de dotare specifica . As fi surprinsa daca s-a incheiat o asemenea polita in conditiile date.
Masinile blindate de transport valori sunt stricate, de aceea suntem obligati noi de pe inteventie rapida sa mergem cu masinile de interventie sa transportam sacii cu banii.
Facem transportl pe riscul nostru fara sa avem arme sa ne aparam in eventualitatea unui jaf sau atac armat, asupra noastra.
Luati legatura cu organele de Politie, ele cele se ocupa de asa ceva.
Pentru neplata salariilor la timp si fractionat puteti sesiza Inspectoratul Teritorial de munca, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Pentru neregulile din activitatea de interventie rapida (neasigurare tehnica echipamente corespunzatoare si neasigurarea dvs. la o firma de asigurari) puteti sesiza Politia, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Pentru aceste sesizari nu va pot desface contractul de munca, pentru ca ii puteti da in judecata si castigati sigur in instanta.
Astfel de angajatori, ca cei prezentati de dvs. profita tocmai de lipsa de reactie a angajatilor si de frica acestora ca isi vor pierde locul de munca.
tudorvaleriu a scris:

Luati legatura cu organele de Politie, ele cele se ocupa de asa ceva.


politia nu se ocupa cu asa ceva !
doar ARR-ul .

Alte discuții în legătură

Acte danny_boy danny_boy Buna ziua,daca merg cu o dubita sa aduc 500 kg de marfa din Germania in Romania,auto este proprietatea firmei care este si beneficiarul marfii ce acte sunt ... (vezi toată discuția)
Licenta de teansport pt autoutilitara de 3.5t pdaniel1975 pdaniel1975 Buna seara va supun atentiei urmatorul aspect: detin o platforma de tractari auto de 3.5t,imn in ro,pe persoana fizica,detin pfa cu codurile caen respective,am ... (vezi toată discuția)
Verificare xenon politie belciugc belciugc Buna ziua, Intrebarea mea este daca atunci cand sunt verificat daca xenoanele montate pe masina sunt autorizate sau nu, verificare poate s-o faca numai ... (vezi toată discuția)