avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Lipsa interes in urmarirea penala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Lipsa interes in urmarirea penala

Salut!

Am si eu urmatoarea speta:

Un prieten a fost "prins"acum 2 ani si 2 luni sub influenta alcoolului la volan. Mai exact, a plecat baut cu masina,a pierdut controlul si a facut un mic accident, fara victime sau alte pagube materiale.A venit politia, a suflat in etilotest dar cand a venit timpul sa se duca la spital sa dea si cealalta proba s-a impotrivit intrucat a fost agresat de politisti(verbal si fizic, existand si un certificat medico-legal pt asta).A revenit la spital dupa vreo 40 de minute cand i-au venit parintii dar nu au mai acceptat sa-i ia proba.
De la acest moment,a avut 2 avocati dar nu s-a intamplat nimic. In toata aceasta perioada nu a primit decat o notificare luna trecuta in urma cererilor lui
de a avea o audienta cu procurorul. In aceasta notificare se spune ca se efectueaza urmarirea penala pentru conducere fara permis(avea dovada valabila), purtare abuziva(probabil pentru politisti) si impotrivirea la recoltarea probelor biologice.
Avand in vedere perioada mare care a trecut,ce e de facut pt accelerarea procedurii?

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0.41 nconstantinescu2003 nconstantinescu2003 Stie cineva sa-mi spuna, cat ar fi rezultatul probelor biologice, in cazul in care la etilotest a iesit 0.41? multumesc! (vezi toată discuția)
Am fost oprit băut la volan, am suflat în aparat mi-a ieșit ... Giuliano1234 Giuliano1234 Am fost oprit băut la volan am suflat în aparat mia ieșit 0,45 in aer mi-a luat probe biologice și mia ieșit în sânge 0,78 respectiv 0,56 dl procuror a ... (vezi toată discuția)
Permisul retinut GudacIonut GudacIonut In noaptea de 16.05.2015,in Orasul Costesti,judetul Arges,am fost somat de un echipaj de politie local sa trag pe dreapta. Consumasem 2 beri , si 2 pahare de ... (vezi toată discuția)