avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot afla daca cineva (un vecin) are autorizatie de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot afla daca cineva (un vecin) are autorizatie de constructie?

Am un vecin "binevoitor" care nu se simte bine daca nu face necazuri altora. Dupa ce am inghitit destule, am hotarat sa ii platesc cu aceeasi moneda.
Vecinu are o casa ( si mai multe anexe) ridicata colt in colt cu casa noastra (pe diagonala). Acoperisul sau si cu al nostru aproape se ating, are spalirul de la vie prins la noi in casa etc. Casa e ridicata prin 2004-2005, as vrea sa stiu daca are autorizatie de constructie la ea sau nu. Pot afla cumva? Va multumesc.
P.s.: Pot furniza si alte detalii, povestea e mai ampla.
Având în vedere că aveți un interes, puteți solicita Primăriei să vă comunice informații referitoare la autorizația de construire emisă pentru vecinul dvs.
Puteti intreba la primarie!
Buna seara si multumesc pentru raspunsul dumneavoastra. Nu cred ca e o optiune viabila sa intreb la primarie, deoarece in aceea perioada au fost niste inundatii la noi in zona si s-a dat voie la constructii "la liber" cum ar fi, doar sa isi faca oamenii la loc ce le-a luat apa. Doar ca vecinii cu pricina au profitat de acest lucru. Sugerez ca si daca ar exista aceasta autorizatie, s-ar putea sa nu fie legala. Pot verifica online sau eventual la sediul unei alte autoritati competente?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Așa cum v-am spus, solicitați info la Primărie deoarece Primarul este emitentul unui asemenea act, iar dvs aveți tot dreptul să primiți informația.
Multumesc, stima!

Alte discuții în legătură

Extindere locuinta andolis49 andolis49 Buna ziua! Va cer ajutorul in urmatoarea problema: doresc sa construiesc in spatele casei, in prelungirea acesteia (cca 2,5 m) un spatiu tehnic (pt centrala ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii alexi alexi Terenul pe care am construit casa nu era in unghi drept(90) si a trebuit sa ma retrag 30-50 cm ,pentru a iesi camerele drepte ,a rezultat un colt in curtea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! supun atenției dumneavoastră următoarea situație. ... Gindul Gindul Buna ziua! Supun atenției dumneavoastră următoarea situație. In anul 1992 parintii noștri (eu și sora mea) au ridicat o construcție în intravilanul ... (vezi toată discuția)