avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme recuperare imprumut dat prin card de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme recuperare imprumut dat prin card de cumparaturi

In luna mai 2015, un prieten m-a rugat sa-l ajut sa-si achizitioneze cateva scule (aparat de sudura, flex etc), de care avea mare nevoie. I-am spus ca nu dispun de suficienti bani, dar am un card de cumparaturi si as fi de acord sa-si cumpere cele necesare cu cardul meu, in 12 rate lunare, cu conditia ca in fiecare luna sa-mi dea suma pe care banca mi-o retrage din cont. A fost mai mult decat bucuros atunci cand a auzit propunerea mea si am purces la cumparaturi.
Am cumparat toate cele necesare cu cardul meu de cumparaturi, in 12 rate lunare, care au costat aproximativ 1300 lei. In ultima zi a fiecarei luni, banca imi retrage din contul curent suma aferenta ratei respective. Am platit deja primele 4 rate, dar asa-zisul meu prieten, dupa primele 2 luni, nu mi-a mai dat nici un ban si nici nu mai raspunde la telefon.
Intrebarea mea este urmatoarea: exista legal vreo posibilitate prin care sa-l oblig sa-mi plateasca sumele de bani aferente ratelor pe care eu le platesc lunar?
Cel mai recent răspuns: birica , utilizator 14:50, 28 Septembrie 2015
Problema este cum faceti dovada celor afirmate?
Pot face dovada celor afirmate, cu un extras de cont din ziua respectiva si cu o copie conforma cu originalul, dupa bonul fiscal, obtinut de la magazinul vanzator. Mentionez ca in bonul fiscal sunt specificate toate articolele cumparate si pretul fiecaruia.
Respectivele înscrisuri fac dovada că bunurile sunt ale dumneavoastră, nu că i-ați împrumutat bani.
Faceți o plângere penală că nu vă restituie bunurile respective, pentru că acele bunuri sunt ale dumneavoastră.

În rest, amintiți-vă ce se spune despre facerea de bine...
Multumesc mult pentru sfat.
Facand haz de necaz, exista o zicala: "nici o fapta buna, nu ramane nepedepsita"
Chiar daca faceti plangere penala , nu aveti nicio dovada ca acele bunuri sunt ale "prietenului" respectiv .Veti cheltuii bani , veti pierde timp . Nu va descurajez , dar unde-i dovada ?
Parca americanii spun asa :" Orice fapta buna nu ramane nepedepsita " , asta ca sa nu spun proverbul romanesc .
Am facut si eu acelasi lucru , si astept acum sa vad daca colega de servici , isi va respecta datoria fata de mine .

Alte discuții în legătură

Dat in judecata pentru neplata rata card angelamanuela angelamanuela buna ziua ! sotul meu are un card de cumparaturi de multi ani,am reusit de cateva ori sa scoatem ches-ul de 40% dar am tot pus la loc,pe extrasul de cont in ... (vezi toată discuția)
Card de credit cetelem sneferu sneferu Buna ziua, In luna decembrie am cumparat un laptop prin intermediul unei oferte Cetelem cu 18 rate si dobanda 0%. Odata cu acest credit am primit si un card ... (vezi toată discuția)
Am nevoie urgent de un sfat blajcriss blajcriss am un card de cumparaturi si in luna martie am umparat un laptop de la flanco,dorind sa il achit in rate fara dobanda.Acum m-am trezit ca nu mi-a venit de la ... (vezi toată discuția)