avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescrierea unei datorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescrierea unei datorii

Buna seara,
In data 08.09.2010 a fost facut un imprumut la un IFN care era scadent in data 01.07.2011. Pana la data scadenta a imprumutului au fost platite niste rate,dar nu intreaga suma. In 2012, in urma amenintarilor recuperatorilor,s-au mai facut doua plati,una in aprilie si alta in iulie. Cam de vreo luna,creditul a ajuns la o firma de recuperare. Datoria nu este prescrisa,care este data la care se considera prescrisa? Unde se poate cere prescrierea?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cretzulina_ , utilizator 12:09, 25 Septembrie 2015
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data ultimei rate achitate adica din iulie 2012. Asadar termenul se prescriere s-a implinit in iulie 2015.
Constatarea Împlinirii prescripției o veți cere prin contestație la executare, dacă vor trece la executare silită. Ma îndoiesc că o vor face. Se vor limita la hărțuire telefonică și prin notificări.
Ilie1111 a scris:

Constatarea Împlinirii prescripției o veți cere prin contestație la executare,


Da,dar acele 15 zile sunt de cand sunt eu instiintata,sau de cand executorul obtine executarea silita la judecatorie?
Multumesc pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Prescriptie termen - contestatie executare vali70 vali70 In anul 2008 am luat un credit de la un IFN la care nu am platit decat 2 rate - nu am vrut sa mai platesc deoarece au marit rata si cand le-am cerut ... (vezi toată discuția)
Am dreptul de a solicita un exemplar dintr-un contract de vanzare creante? melkoci melkoci La data de 2009.06.03.am contractat un credit la de un IFN.pe un termen de 1 an.(52 saptamani).Ultima plata efectuata de catre mine a fost in luna februarie ... (vezi toată discuția)
Executare silita-fara bunuri,fara loc de munca-prescrierea datoriei puncuskaa puncuskaa in 2007 am luat un credit,am platit ratele timp de 1 an,duoa aceea nu am mai platit....azi am primit o instiintare de executare silita..ce pot sa patesc?bunuri ... (vezi toată discuția)