avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum se pedepseste insultarea unui magistrat?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum se pedepseste insultarea unui magistrat?

Avem urmatorul caz: o femeie a afirmat mincinos verbal si a fost filmata cand a spus asta ca un procuror intretine relatii sexuale cu o doamna careia ea i-a facut o plangere penala mincinoasa si de aceea acel procuror ii face ei greutati. Exprimarea ei nu se poate reproduce, femeia e in domeniul adult entertainment.
Ce poate pati in acest caz acea femeie daca legea s-ar aplica?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters277534 , utilizator 19:19, 28 Septembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Eu sunt suspect de Ultrajul judiciar desi nevinovat fiindca am savarsit Calomnia si Insulta premeditat in scopul Probei veritatii, si va aduc la cunostina legea corecta. Am exact probleme cu un procuror ultra-abuziv, in legatura cu un judecator la fel. Ce a citat de d-l de mai sus e probabil din vechiul cod, daca nu s-a modificat noul cod intre timp...

Calomnia, Insulta, Proba veritatii nu sunt in Codul Penal deci nu sunt infractiuni / legi


Art. 279

Ultrajul judiciar

(1) Ameninţarea, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul, săvârşite împotriva unui judecător sau procuror aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu jumătate.

(2) Săvârşirea unei infracţiuni împotriva unui judecător sau procuror ori împotriva bunurilor acestuia, în scop de intimidare sau de răzbunare, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu jumătate.

(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează faptele comise în condiţiile alin. (2), dacă privesc un membru de familie al judecătorului sau al procurorului.

(4) Dispoziţiile alin. (1)-(3) se aplică în mod corespunzător şi faptelor comise împotriva unui avocat în legătură cu exercitarea profesiei.


Detalii: [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2015
eusaisapte, utilizator
Era sa uit:

Codul de procedura penala
Art. 283 - Abateri judiciare
(4) Urmatoarele abateri savarsite in cursul procesului penal se sanctioneaza cu amenda judiciara de la 500 lei la 5.000 lei:
i) manifestarile ireverentioase ale partilor, martorilor, expertilor, interpretilor sau ale oricaror alte persoane fata de judecator sau procuror;
Nu prea am inteles mare lucru. E pasibila de amenda, cu cazier, de inchisoare, ce pateste?

Multumesc.
Nu este infractiune, daca se simte ofensat dl.procuror sau doamna cu pricina, se pot adresa instantei civile pentru afectarea dreptului la imagine.

Alte discuții în legătură

Insulta vs ultraj Tarzan2012 Tarzan2012 Citind prin codul penal, am constatat ca insulta nu mai este infracțiune conform noii legislații penale, insa ultrajul este prevazut la art.257 C.P. Art. ... (vezi toată discuția)
Ultraj daca injur judecatorul?? aidu aidu Art. 279 alin. (2) Cod Penal: Săvârşirea unei infracţiuni împotriva unui judecător sau procuror, în scop de intimidare sau de răzbunare, în legătură ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa pot primi la judecatoria curtea de arges sunt acuzat ... laurentiuionnegrescu38 laurentiuionnegrescu38 Ce pedeapsa pot primi la judecatoria Curtea de Arges sunt acuzat de fapta de ultraj judiciar raportat la amenintare in forma continuata 4 acte materiale ? (vezi toată discuția)