avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Procedura instituire privilegiu imobiliar asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Procedura instituire privilegiu imobiliar asociatie de proprietari

Buna ziua,

In blocul unde locuiesc exista mai multi locatari cu datorii foarte mari la intretinere. Am inteles ca se poate pune privilegiu imobiliar pe apartamentele acestora. As dori sa stiu in baza caror acte se poate face acest lucru (ce acte trebuie sa prezinte asociatia de proprietari) si care este institutia abilitata pentru a inscrie acest privilegiu. Trebuie chemati mai intai in instanta pentru a obtine acest privilegiu?

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2015
DanAlyna, utilizator


salut ,privilegiu imobiliar poate sal faca reprezentantul asociatiei de proprietari ,adica presedintele,
Privilegiul se înscrie la cererea preşedintelui asociaţiei de proprietari. Cererea se adresează biroului de cadastru şi publicitate imobiliară în a cărui circumscripţie este situat imobilul şi va cuprinde numele, prenumele şi domiciliul/sediul solicitantului, actul de identitate, codul numeric personal, obiectul înscrierii, indicarea actului sau a actelor în măsură să justifice cererea, localitatea în care este situat imobilul, numărul cadastral al imobilului şi numărul de carte funciară, după caz.
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2015
Adriantot, moderator
Inscrierea privilegiului imobiliar (numele actual este "ipoteca legala"la Oficiul de Cadastru pe langa Judecatoria de Sector este foarte anevoiasa.
Cele 3 liste de plata trebuie legalizate separat pt fiecare apartament/proprietar in parte. (deci pt fiecare apartament se face cerere separata pe care o puteti lua de pe internet si trei liste de plata legalizate pt fiecare cerere.
Pt completarea cererii trebuie discutat cu cei de la oficiul de cadastru pt ca eu le-am gresit de vreo trei ori. trebuie stampilate si semnate de presedintele asociatiei.
Va multumesc pentru raspuns. Mai am o nelamurire si anume: care sunt actele în măsură să justifice cererea? In formularul de pe site-ul biroului de cadastru şi publicitate imobiliară trebuie mentionat ACTUL JURIDIC care justifică cererea, anexat în original sau în copie legalizată. Care sunt aceste acte? Cererea de chemare in judecata? Listele de plata din fiecare luna? Ambele?
Multumesc.
Actul juridic care justifica cerere este lista de plata legalizata De fapt 3 liste consecutive cele mai recente.
Multumesc pentru raspuns roxana moldovan si fyeratanie
Cele 3 liste sunt suficiente? Se poate depune cate un original (ma gandesc la posibilitatea ca Presedintele asociatiei sa faca atatea exemplare originale cat este necesar pentru aceasta actiune, pentru a evita costul legalizarii) sau doar copia legalizata este admisa?
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2015
DanAlyna, utilizator

Alte discuții în legătură

Modalitate depunere documente pentru instituire ipoteca privilegiu imobiliar dan_crihan dan_crihan Pentru instituirea ipotecii (privilegiu imobiliar) pe un apartament cu datorii la plata cotelor de intretinere mai vechi 3 luni, conform legii, se pot ... (vezi toată discuția)
Ipoteca pe casa de la cadastru? bogdanA2012 bogdanA2012 Buna ziua! In urma unei ne plati a unei persoane la intretinere care a fost administrator de bloc si care a sustras o suma de bani care se afla inca in ... (vezi toată discuția)
Înscrierea privilegiului imobiliar! ollyjunior ollyjunior Buna ziua, Sunt presedintele asociatiei de proprietari, am si eu doua intrebari. Poate gasesc si raspunsuri. Prima intrebare! Cine cauta oferte pentru orice ... (vezi toată discuția)