avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imi poate fi luata o masina cumparata cu buna-credinta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imi poate fi luata o masina cumparata cu buna-credinta?

In 2007 am cumparat o masina de la un proprietar persoana fizica; el era al doilea proprietar pe cartea de identitate a masinii, primul fiind o firma de leasing, mai exact Egnatia Leasing.
Anul asta , expirandu-mi ITP-ul, am fost sa il fac , iar acolo mi s-a spus ca masina este furata. La politie mi s-a spus ca masina este obiectul unui proces de executare silita intentat de firma de leasing impotriva persoanei de la care eu am cumparat masina, pentru ca nu si-a achitat ratele.
Nu mai inteleg nimic, eu am cumparat o masina cu toate actele: contract de vanzare-cumparare, carte de identitate, inscrisa pe numele meu si tot ce trebuie, iar acum ma trezesc ca mi se poate lua masina.
Ce ma sfatuiti sa fac? mi se poate lua masina, desi nu m nicio vina, si mai ales de unde puteam eu sa stiu asa ceva.....???
Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: prykkyy , utilizator 12:42, 28 Iulie 2009
Trebuie sa vedeti de cand n-au fost achitate ratele, dar mai exact este important de stiut daca d-voastra. ati achitat ratele si cui.
Cel mai corect ar fi sa contactati un avocat care sa studieze actele ce le detineti si sa va asigure asistenta juridica necesara.
Nu ati inteles, persoana fizica era trecuta pe cartea de identitate ca proprietar, iar eu am luat masina cu banii jos de la aceasta persoana fizica. eu nu am stiut ca el nu si-a platit ratele, din moment ce aparea ca proprietar al masinii....era normal sa cred ca aceasta masina este a lui, libera de orice obligatii
Dar cand ai scos masina din evidentele fiscale de la cumparator ai primit un certificat fiscal banuiesc.Asa ca nu cred sa ai probleme,singura problema este a vanzatorului...
da , am primit certificat fiscal in care se precizeaza ca persoana fizica figureaza cu bunurile impozabile: masina cumparata de mine.
Destul de ciudat, in general firmele de leasing nu elibereaza actele necesare inmatricularii unei masini pe beneficiar decat in momentul in care sunt achitate toate ratele .
Doar in acel moment moment beneficiarul ajunge in posesia cartii de identitate a masinii si poate dispune de ea , in sensul vinderii mai departe.

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina careia nu i-a fost achitat leasing-ul cri.sta cri.sta Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu lamuriri privind situatia pe care o expun mai jos? In luna mai 2009 am cumparat o masina second hand de la o firma, ... (vezi toată discuția)
Executare silita masina alielvi alielvi Am cumparat un autoturism care avea carte de identitate in alb (duplicat) eliberat de catre RAR si al carei proprietar a declarat/o ca pierudata pe cea veche. ... (vezi toată discuția)
Masina neplatita la leasing nicoletaaa nicoletaaa Buna seara! Am cumparat un logan de la o firma din Brasov, firma care nu si-a platit datoriile la firma de leasing de unde a fost cumparata masina. Cand am ... (vezi toată discuția)