avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parinti separati, acord calatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parinti separati, acord calatorie

Parintii sunt separati de 5 ani, dar nu au divortat, copilul sta cu mama, aceasta ar dori sa plece in Romania sa isi viziteze parintii, dar sotul nu isi da consimtamantul pentru ca sotia sa calatoreasca cu minorul. Ambii soti locuiesc in UK. Ce ar putea face mama, urgent, sa poata sa plece si sa se intoarca cu minorul?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:59, 4 Noiembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Cetatenia copilului?
este nascut in UK, dar este cetatean roman. Nu are cetatenie britanica.
are pasaport copilul?
da

Alte discuții în legătură

Copil cetatean britanic mariusdoroftei mariusdoroftei Buna ziua ,cine ma poate ajuta cu un sfat ,m-am stabilit in Uk din 2008 am o fetita de 2 ani care poseda pasaport britanic ,problema este ca nu sunt casatorit ... (vezi toată discuția)
Dreptul privind trecerea frontierei fara semnatura celuilalt parinte simplysurprising simplysurprising Va rog sa ma ajutati cu o informatie: parintii unui minore de 7 ani au divortat in 2013. Divortul a fost unul foarte dificil iar obtinerea semnaturii tatalui ... (vezi toată discuția)
Circulatia minorilor cu cetatenie straina cu domiciliul in strainatate iulianativadar iulianativadar mama cu cetatenie dubla (romana /engleza) tatal cetatean englez domiciliul stabil in Anglia copii nascuti in Anglia cu certificat englez, cetatenie engleza ... (vezi toată discuția)