avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... eliberare Anexa 1 cf Regulament CE nr.4/2009
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

eliberare Anexa 1 cf Regulament CE nr.4/2009

Buna ziua

va rog sa imi spuneti daca/unde exista precizat termenul in care Instanta de Origine trebuie sa elibereze Anexa 1 cf Regulament CE nr.4/2009.
Eu nu gasesc nicaieri in acest Regulament, toate termenele privesc durata max. intre diversele etape de comunicare documente intre Autoritatile Centrale - solicitanta / solicitata, art.58.
Poate exista vreun regulament general (?!?) referitor la termenele in care instantele trebuie sa raspunda in cazul aplicarii regulamentelor europene (menirea lor era tocmai sa armonizele legislatiile diferitelor state EU si sa elimine birocratia).

Desi e vorba de incompetenta clar dovedita, mi se tot invoca "termen recomandat" - adica dat de calculator, "instanta aglomerata", etc ....au trecut 8 luni de la cererea mea, si constat cu stupoare ca am urmatorul "termen" in martie 2016, deci ... se va fi facut anul!
Am consultat cazuri similare pe justportal, cereri cf Reg. CE 4/2009, nici macar una nu a avut termen mai lung de 2 luni (astea pentru cele care au mers prin procedura de cerere necontencioasa, cu tot tacamul, etc). Ca stiu 2 cazuri concrete care au primit Anexa1 fie prin cerere simpla, fie direct de la grefier. La mine nu.
Mentionez ca in cazul meu, nu s-au dat termene succesive din lipsa documente, pentru indeplinire comunicare, etc, ci pur si simplu amanari, amanari, amanari ...

Dealtfel bunul simt zice ca 8 luni e exagerare! (pt cei care nu stiu ce document reprezinta anexa 1 Reg. CE 4/2009, este extrasul sentintei pe un formular tipizat, in care practic sunt enumerate: nr/data Hotararii, datele paratului/reclamantului, datele minorului, suma reprezentand pensia de intretinere si periodicitatea platii. ATAT. Nu e fizica cuantica #-o)

Sa presupunem ca reusesc sa obtin documentul si incepe procedura internationala cf reg. CE; ce ma fac eu in cazul in care la orice cerere de documente suplimentare din partea instantel solicitate - strainatatea, instanta noastra raspunde cu viteza de reactie anterior mentionata ?!? .... in conditiile in care regulamentul prevede clar "Autoritatea centrală solicitată încetează să soluționeze cererea întrucât autoritatea centrală solicitantă nu a furnizat documentele sau informațiile suplimentare solicitate de către autoritatea centrală solicitată în termen de 90 de zile sau într-un termen mai îndelungat precizat de autoritatea centrală solicitată" - termen ce presupune comunicare intre instantele din tara - origine/centrala, traduceri, etc ....
Mi se taie tot cheful sa initiez ceva, daca nu ar fi vorba de interesul copilului, minor, sincer, as fi renuntat demult.

Va rog sa ma ajutati daca exista stipulat undeva termenul in care o instanta trebuie sa elibereze un formular european (completat cu datele unei Hotarari definitive si irevocabile), general, nu neapat Reg. CE 4/2009.

sper ca cineva ma poate ajuta si va multumesc anticipat pentru orice sugestie ...



Alte discuții în legătură

Cum pot obtine un titlu executoriu european ? care sunt conditiile ... denisa25 denisa25 Cum Pot obtine un titlu executoriu european ? Care sunt conditiile si ce pasi presupune? Doresc sa recuperez pensia de intretinere , neachitata de la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. fiul meu, persoana încadrată in gradul grav de handicap, ... CristinaVoicu CristinaVoicu Buna ziua. Fiul meu, persoana încadrată in gradul grav de handicap, si-a dat in judecată tatăl pentru pensie de întreținere. Sunt divorțată de tatăl ... (vezi toată discuția)
Cerere de somatie de plata europeana IODENA IODENA CUM SE FACE OPOZITIE LA CEREREA DE SOMATIE DE PLATA EUROPEANA PE CARE AM PRIMIT/O DE LA O SOCIETATE DIN ITALIA CARE A EMIS O FACTURA PE NUMELE SOCIETATII ... (vezi toată discuția)