avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tamponare \"in oglinzi\"!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tamponare "in oglinzi"!

Acum vreo doua saptamani circulam cu masina printr-un pasaj pe sub calea ferata. Se circula pe acolo in ambele sensuri. Era seara si destul de aglomerat, avand masini in fata, in spate, iar din sens opus circulau la fel una dupa alta, dar toate cu viteza foarte mica. Practic de deplasam in viteza Intai cum am merge la pas.
Trecusem pe langa mai multe masini ca si ceilalti participanti la trafic dar unul din sens opus s-a apropiat prea mult de mine si s-au atins oglinzile masinilor, oglinzile din partea soferilor. Nu am bagat in seama incidentul pentru ca dintr-o privire am vazut ca oglinga mea si a celuilat erau la locul lor fara probleme. Uneori cand se atange mai serios oglinda, aceasta se pliaza spre portiera dar acum nu a fost cazul. De oprit nu am oprit nici eu nici celalalt.
Dupa vreo 10 zile primesc o adresa de la politie (circulatie) prin care mi se solicita sa trimit prin posta datele celui cea condus autoturismul XX la data si ora... pe strada..
M-am dus la politie sa ved care-i problema.
Mi-au aratat o sesizare facute de cel cu care mi-am "atins oglinda in oglinda" si care spunea ca eu nu am apreciat bine distanta, ca i-am provocat "zgarierea" oglinzii.
Explic si eu situatia, faca schita, aratand ca nu a fost nici o "tamponare" (sesizarea a fost facuta la serviciul tamponari)...
Politistul de la tamponari incearca sa-l sune pe reclamant ca sa ne intalnim, sa lamurim, dar acesta nu raspunde. Politistul mi-a dat mie numarul de tel. sa iau legatura cu persoana si sa ne lamurim.
L-am sunat, am discutat, n-am amintit... Omul spune ca el nu e vinovat sai ca are o zgarietura pe oglinga pentru ca in acea zi iesise cu masina de la vopsit si era vopseaua proaspata... Ca sa-i repar oglinda... Pe asigurarea mea ca eu sunt de vina...
Pai sa vad, zic eu, poate o fi si a mea zgariata, sa ma uit cu lupa... ca doar ne-am atins reciproc oglinda in oglinda...

Nu am mai avut pana acum asemenea "tamponare" si conduc de peste 30 de ani.
Ce trebuie sa faca eu? Ce efect are acea raportare a "tamponarii" la politie?
Nu am avut un asemenea incident niciodata.

Alte discuții în legătură

Bună ziua , acum o luna am avut un mic incident , un autoturism ... Mariusikaa34 Mariusikaa34 Bună ziua , acum o luna am avut un mic incident , un autoturism care venea din fata mea și avea masina pe banda lui nu mi a acordat prioritate , și ne am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am facut o mica prostie deși consider ca nu e în ... //Anonymous// //Anonymous// Buna ziua, am facut o mica prostie deși consider ca nu e în totalitate vina mea si nu stiu cum sa procedez... Azi m-am dus la cumparaturi și pe lângă ... (vezi toată discuția)
Tamponare usoara cu o masina parcata radu313 radu313 Buna ziua, astazi am avut o tamponare usoara cu o masina parcata in timp ce faceam o intoarcere pe un drum cu 2 sensuri. din cauza ca pe ambele sensuri erau ... (vezi toată discuția)