avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare auto fara fiscal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare auto fara fiscal

Buna ziua,

Eu am o problema serioasa referitoare la inmatricularea auto.
Am cumparat o masina in data de 13.11.2015 la ora 19:00 vanzatorul fiind un om deschis mi-a spus ca nu are fscal dar ca a doua zi il aduce ca e acasa la el la tara.
Am luat-o de buna desi sunt la a 4 a masina si nu am mai acceptat pana acuma achizitionarea unui bun fara fiscal dar am zis hai lasa ca omul e ok.
A doua zi surpriza nema om nema fiscal si am mai aflat ca este si dat in judecata de vreo 18 persoane.
Cum pot face sa ii scot fiscalul de la financiar tinand cont ca acesta nici macar nu a declarat-o?
Am toate actele dar nema fiscal si cred ca exista o chichita in lege care sa permita in conditi extraordinare inmatricularea fortata .
Nu sunt maica tereza sa platesc datoriile lui ca sunt imense vorbim de 40000 lei noi in amenzi.
politia nu ii face nimica statul nimica dar eu vreau sa il vad dupa grati si imi vreau masina inmatriculata.
Caut proceduri in regim de urgenta , de craciun asta nu merita sa stea in casa ci alaturi de BUBA ca in filme unu mare si urat si sa il ia in brate.

Va multumesc anticipat si scuze de modul de prezentare al situatiei.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:09, 14 Aprilie 2023
Daca nu a inregistrat-o la fisc inseamna ca nici nu este inmatriculata pe numele lui. Banuiesc ca ar trebui sa obtineti certificatul fiscal de la cine a cumparat el masina, daca o fi de acord. Complicata situatie, vineri 13, zi cu ghinion!


Cum pot face sa ii scot fiscalul de la financiar tinand cont ca acesta nici macar nu a declarat-o?



Daca vanzatorul nu a inregistrat bunul mobil pe rolul sau fiscal,pe cale de consecinta nu are cum sa va puna la dispozitie certificatul fiscal necesar inmatricularii
Ce fel de document de achizitie bun mobil ati incheiat in lipsa certificatului fiscal?
Pentru ce fapta este dat in judecata de vreo 18 persoane ?
Aveti posibilitatea recuperarii c/v achizitie bun mobil fie amiabil daca vanzatorul intelege sa restituie c/v vehicul ,fie prin actiune in instanta
Puteti incerca sa ajungeti la o intelegere prin mediere
Acordul de mediere devine titlu executoriu dupa indeplinirea cerintelor legale




Vehiculul a fost achizitionat prin contract v/c
Cel care mi-a vandut masina avea actele incmplete (fara fiscal si c/v de la fostii proprietari)
asa ca eu m-am dus la fostii proprietari si spre norocul meu aveau duplicate conform cu originalul singurul document ce imi lipseste este fiscalul pe care acest ,,om" nu il are pentru ca nu a trecut-o pe rol masina.
Eu incerc sa caut o solutie mai rapida caci acest ,,om" ma ia ca el nu are timp si nici nu vrea sa o bage pe rol.
Am aflat ca a mai vandut si la alte persoane masini fara sa inmaneze fiscal (surse proprii de informatii legale)
Am inceput sa fac pe detectivul si pierd o gramada de timp eu vreau doar sa platesc o taxa cat o fi ea pentru un fiscal ca sa pot sa o inmatriculez pe numele meu.
Cei de la anaf spun ca doar acest ,,om" poate sa imi scoata fiscalul doar dupa ce si-o inregistreaza pe numele lui,procedura care nu dureaza mai mult de 30 min (inregistrat si radiat in acelasi timp).
Ce ma scoate din pepeni este ca eu vreau sa platesc impozit vreau sa platesc taxa mediu vreau sa fac totul legal dar ajung la o concluzie seaca ,,TRAIASCA ILEGALITATEA"
Cu tot respectul, daca doreati sa faceti totul legal, trebuia sa asteptati sa aveti toate actele inainte de a da banii pe masina (inclusiv certificatul fiscal). Acum, aveti mai multe variante:
- faceti plangere la politie pentru inselaciune contra celui caruia i-ati dat banii, pentru ca in veci n-o sa va dea fiscal sa va treceti masina pe numele dvs (nu ca nu vrea, dar nu poate; chiar daca declara masina la fisc pe numele dansului, pana nu-si plateste amenzile acela uriase, nici o primarie n-o sa-i elibereze certificat fiscal pentru instrainarea masinii intrata in patrimoniul sau, mai repede or sa i-o execute silit ca sa-si recupereze datoriile la bugetul local);
- folositi masina asa cum e, pe numele cui o fi trecuta acum in carte si in talon (macar sa nu scrie pe spatele talonului ca e instrainata, pentru ca politia va opreste actele la primul control);
-singura chichita care imi vine in minte, pe cale administrativa: il cautati pe ultimul proprietar care a avut declarata la fisc masina (banuiesc ca l-ati identificat deja, pe cale detectivistica:) si-l intrebati daca a scos fiscal pentru instrainarea masinii. Daca a facut-o, sa mearga la primarie sa incerce sa scoata un duplicat dupa acel certificat fiscal, faceti un contract de vanzare-cumparare auto intre dvs si el (omitandu-l pe stimabilul caruia i-ati dat banii) , platiti amenda ca n-ati declarat masina la fisc la dvs. in 30 de zile (pentru ca sigur acel certificat fiscal este mult mai vechi) si va treceti masina pe numele dvs.
Alta chichita, sa inmatriculati masina fara fiscal, nu exista.
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2015
Kyandra, moderator
DanielHerisanu a scris:


eu vreau sa platesc impozit vreau sa platesc taxa mediu vreau sa fac totul legal



Aveti varianta rapida sa obtineti procura din partea vanzatorului penmtru ca sa desfasurati dv demersuri la autoritatea fiscala pentru inmatriculare bun mobil ,sa achitati eventualele debite si sa obtineti mult doritul certificat fiscal

Alte discuții în legătură

Am vandut masina fara certificat fiscal cyberpunk cyberpunk Buna ziua. In urma cu un an jumatate am cumparat o masina fara certificat fiscal. Dupa 3 luni de circulat cu ea cu numere rosii, am vandut-o. La fel fara ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto (fara taxa) cu pastrare numere tt3odora tt3odora Buna ziua! Doresc sa vand o masina care nu are taxa platita si as dorii sa-i pastrez numerele mai mult sa ma asigur ca nu o sa am probleme cu amenzile ... (vezi toată discuția)
Problema acte auto cristi0888 cristi0888 Buna ziua! Am achizitionat o masina sh de la cineva din alt oras (pers fizica cu pers fizica).Am facut contract v/c, mi-a dat tot mai putin fiscalul si fisa ... (vezi toată discuția)