avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Refuz beneficiar plata factura emisa si cu scadenta ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Refuz beneficiar plata factura emisa si cu scadenta depasita

Buna ziua!
Am un contract de prestari servicii intre firma la care sunt administrator si o alta firma x. Am emis facturi in baza contractului si a situatiilor de plata aferente fiecarei facturi dar beneficiarul mi-a platit decat o factura adica prima iar restul de 3 a caror suma se ridica la 200.000 ron refuza sa le plateasca desi are incasari si nu este in apropierea falimentului. A trecut de la scadenta ultimei facturi 70 zile. Va rog sa ma indrumati ce sa fac deoarece sunt somata sa platesc tva si impozit pe profit la facturi neincasate. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Nico_z , utilizator 08:16, 26 Noiembrie 2015
Nu mai asteptati, incepeti procedurile pentru a-i da in judecata. Este clar ca nu au de gand sa va plateasca de bunavoie
Care sunt pasii pentru a urma aceasta procedura?
Exista mai multe cai, in functie de inscrisurile pe care le aveti (facturi semnate de primire sau nu, contract, situatii de lucrari semnate/acceptate, etc):
- ordonanta de plata - timbraj 200 lei
-actiune de drept comun - timbraj la valoare, cu posibilitate de administrare probatoriu complex
-cerere deschidere insolventa - timbraj 200 lei
In functie de calea aleasa, exista o anumita procedura
Poate ar fi indicat sa discutati cu un avocat si sa stabiliti impreuna care este calea mai buna de urmat, avand in vedere ca aveti o suma destul de mare de recuperat
Am contract semnat si stampilat , facturi aprobate si bagate in contabilitate de ambele parti, situatii de plata acceptate semnate si stampilate.
Cred ca as putea urma ordonanta de plata dar nu stiu exact pasii si costul si procentajul de reusita

Alte discuții în legătură

Recuperare datorii ok ok buna seara. sant adm. unei s.c. ce are de recuperat suma de 200 000 ron ,de la o s.c.in urma lucrarilor efectuate in baza contractului si facturilor semnate; ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata - plata partiala a creantei nyusziful nyusziful Buna ziua. As avea va rog nevoie de un raspuns in aceasta situatie: avem un debitor, care in februarie datora societatii 98.000 de lei (suma din contract, cu ... (vezi toată discuția)
Factura neplatita Nihil since deo Nihil since deo O Sc a emis o factură în valoare de 4.400 lei care atestă că a vândut produse din cauciuc unei alte SC, factura care trebuia achitată de acum un an și ... (vezi toată discuția)